İlçeler Haber Girişi : 15 Haziran 2013 13:50

Oltulu mucitten bilgisayarlı kaynak makinası

Oltulu mucitten bilgisayarlı kaynak makinası
Oltu Doğutaş Sanayi sitesi esnaflarından Mikail Koçak, bilgisayar destekli kaynak makinası geliştirdi.
Erzurumajans-Oltu Doğutaş Sanayi sitesi esnaflarından Mikail Koçak, bilgisayar destekli kaynak makinası geliştirdi.

30 yıldır Oltu Doğutaş Sanayi Sitesi'nde tornacılık yapan Parkinson hastası 47 yaşındaki Mikail Koçak daha önce de birçok icat yaparak yöre insanının istifadesine sunmuştu.
Yaptığı son icatla daha önce yapmış olduğu kaynak makinasını geliştirerek bilgisayar ortamına taşıyan mucit Koçak, artık kaynak yapan sanayi esnafının büyük rahatlık yaşayacağını söyledi.

El ile kaynak yapanların sıklıkla karşılaştıkları göz rahatsızlıklarını yakından bildiğini ve kendisine gelen bu yöndeki talepleri dikkate aldığını dile getiren Koçak, "Kaynak yapan sanayi esnafına destek olmak amacıyla bilgisayara bağlı kameralı bir kaynak sistemi geliştirdim. Böylelikle esnaf arkadaşlarım bundan böyle kaynak yaparken gözlerini kaynak almayacak ve daha rahat bir kaynak yapma imkanına kavuşmuş olacaklar" dedi.
Bu arada mucit Mikail Koçak'ın geliştirdiği bilgisayar destekli kameralı kaynak makinası sanayi esnafınca da büyük bir beğeni ve takdirle karşılandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.