İlçeler Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Olur`da ayılar 10 koyun`u telef etti

Olur`da ayılar 10 koyun`u telef etti
Erzurum`da önceki gün 2 danayı parçalayıp, bir kangal köpeğini yaralayan ayılar bu kez de 10 koyunu telef etti.
Erzurum Ajans-Erzurum`da önceki gün 2 danayı parçalayıp, bir kangal köpeğini yaralayan ayılar bu kez de 10 koyunu telef etti. Çiftlik sahibi Mevlüt Kaya, ayıları saldırı anında korkutup kaçmasını sağlamaktan öte hiçbir şey yapamadıklarını söyledi.

Aç kalan ayılar Erzurum`un Olur ilçesini mesken tuttu. İki gün ara ile ahırı ayı saldırısına maruz kalan Mevlüt Kaya, yetkililerden yardım bekliyor. Hemen her yıl bu tip olayın gerçekleştiğini belirten Kaya, "Önceki gün 2 danamızı parçalayan ayı, bu gece de 10 koyunumuzu telef etti. 4 tane de yaralı var. Yaklaşık 15 bin TL maddi kaybımız var. Buna rağmen, ayı saldırısı önleyecek bir çözüm bulamıyoruz." dedi.

`Korumaya alınan ayılar özgürlüğün tadını çıkartıyor, olan bize oluyor` diyen Kaya, yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istedi. Gece dışarı çıkmaya dahi cesaret edemediklerini savunan Kaya, "Ayıların zararı bununla kalmıyor. Çiftçilerin arazilerine zarar veriyor. Ayıyı görüp arkasından korkutup kaçmasını sağlamaktan başka bir şey yapamıyoruz." açıklamasında bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.