Önce kapınızın önünü süpürün!

 

Meclis Genel Kurulu’nda tartışmaya girdi.

 

Ovit tünelini gösterdi.

 

Biz Erzurum’a deniz getirdik” dedi.

 

Vekiller dumur olmuş birbirine bakıyordu.

 

* * *

 

Havalimanımız kapalıydı.

 

Uçaklar inip kalkamıyordu.

 

Cumhurbaşkanımızın adını verelim” teklifinde bulundu.

 

Yetmedi.

 

Biz kaliteyi getirdik ya, hep hayatı kolaylaştırdık ya, böyle bir talep var. Körük istiyoruz” dedi.

 

Tek katlı havalimanına körük isteyen ilk kişi olarak hem Meclis tutanaklarına hem de tarihe geçti.  

 

* * *

 

Zam üstüne zam geliyordu ki, hala geliyor.

 

Benzin istasyonlarındaki kuyruklar için “Yok öyle bir şey” dedi.

 

Kuyruk nereden kaynaklanıyor biliyor musun? Araç sayısı fazla ondan kaynaklı” sözleriyle aklımızı aldı.

 

* * *

 

Tunceli’de adı caddeden silinen Memet Aca adlı kişi için “Marifet sahiplerini insanlar tanısınlar” dedi.

 

Biz tanıdık ama kendisi tanıyamadı!

 

Erzurum’a çivi çakmayan adeta şehrin kurtarıcısı olan Memet Aca’ya kol kanat gerdi.

 

* * *

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı.

 

Ekrem İmamoğlu için "Bu adam İstanbul’da başarılı olursa Fatih Sultan Mehmet hanın yanına bu imansızların putlarını dikecek" dedi.

 

Gazeteci İsmail Saymaz belli ki, dayanamadı twiti patlattı.  

 

2011 yılında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için "Çağımızın parlayan yıldızı, medeniyetimizin alpereni" dediğini öne sürdü ve "Taptığı putu yemek nedir, sanki budur" ifadelerini kullandı.

 

* * *

 

Önceki gün yine İstanbul’u konuştu.

 

Belediyelere atanan borç miktarı belli. Öyleyse siz kendinize ayrılan kaynaklara bakacaksınız. Tanıtıma 1 milyar bütçe ayırmışsınız” dedi.

 

Sayıştay raporlarını gösterdi.

 

İnsanları aldatmayın ayıptır. Sizin bir borçlanma sınırınız var. Geldiğinizde 28 milyar lira olan borç şimdi 40 küsur milyar liraya çıkmış” dedi.

 

Raporu tam okumamış ben hatırlatayım.

 

Aynı Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi için “Borçlanma sınırını 670 milyon 166 bin 441,91 TL aştığı tespit edilmiştir” dedi.

 

Aynı Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi için “Sadece 2020 yılında bankalara olan kredi borcu, 1 milyar 396 milyon 911 bin 573,47 TL olduğu gün gibi görülüyor” dedi.

 

Aynı Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi için “Sadece bir yıllık faiz gideri 379 milyon 364 bin 541,35 TL” dedi.

 

16 milyon nüfusluk İstanbul’un tanıtıma 1 milyar lira ayrılmasını çok gördü.

 

450 bin nüfusluk Erzurum’da büyükşehrin Kardelen TV’ye ödediği milyonları görmedi.

 

Tüm bunlara rağmen Erzurum Milletvekilimiz Sayın İbrahim Aydemir’in bir sözüne canı gönülden katılıyorum.

 

İnsanları aldatmayın ayıptır

 

Ekrem İmamoğlu kalkıp dese ki, “Önce kapınızın önünü süpürün” ne cevap verirsiniz?

 

Onur SAĞSÖZ'ün Tüm Yazıları İçin Tıklayın!

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Haluk 23 Ocak 2022 10:42

    Uzun zamandır Erzurum basınında sizin gibi doğru cümleler Kur'an birini görmedim ,tebrikler

  • imalatçı 23 Ocak 2022 10:01

    onur bey erzurumda üretim yapan imalatcıyım devletin fabrikasındaki şeker birilerine peşkeş çekiliyor şeker bulamadığımız için üretim yapamıyorum bir araştırsan pisliği görürsün.

  • Dadaş 22 Ocak 2022 21:20

    Erzurum halkı seçimde çok büyük bir sürpriz yapacak. Muhalefet iyi adaylar hazırlıyor....

  • HAS ADAM 22 Ocak 2022 11:09

    erzurumdan seçilip ankarada istabbulda sallamayla olmuyor bay aydemir. erzurumun sokklarında caddelerinde pazarlarında gez konuşta görelim.size erzurumun büyük sürprizi var yeterki sandık gelsin hacı

  • (MEYDANLI) 22 Ocak 2022 09:13

    Bu kadar yolsuzluğu görüpte susan dilsiz şeytandır. Tebrik ederim seni Onur bey, sakın susma

  • remzi konar 21 Ocak 2022 22:50

    erzurum vekilleri oy alıp meclise gidince kesinlikle erzurumluyu unutur erzurum sorunları ile ilgilenmez belediye başkanları cumhuriyet caddesindeki esnafların binalarını işyerlerini elinden alıp çok büyük yıkım yapmıştır yüzlerce eski esnafları yok ettiler AVM açarak insanları avmye tıktılar cadde esnafını zor durumda. belediye taşmağazalar caddesini trafiğe kapatarak tarihi çarşıyı yok etmiştir. cumhuriyet caddesinde bulunan eski güzel ağaçları belediye kesmştir mumcu caddesini birahane ve içkili mekanlara ruhsat verip mumcu esnafı yok olmuştur.vekillerimiz belediyenin bu yaptıklarına yirmi senedir seyirci kalmışlardır.yazık ERZURUMA ERZULUMLUYA

  • Narman lı 21 Ocak 2022 21:41

    Seni seviyoruz Sn Onur Sağsöz sen konuşma ya devam et

  • Ufuk ÖZDEMİR 21 Ocak 2022 18:45

    Sayın Sağsöz doğruları yazdığı için birileri yerinde duramıyor. Devletin malıyla köşeyi dönen gazeteciler ise Sayın Sağsöz'ün tırnağı olamaz.

  • nihat özdemir 21 Ocak 2022 11:32

    Ben de saf gibi çok şey bekliyordum bu vekilimizden. Ama gözü kara bir biatcı oluverdi.

  • Gurbetteki çırçırlı 21 Ocak 2022 11:18

    Milletin aklı ile alay eden bir iktidar, bu algıyı yiyen ucuz, iftira, kıskançlık, hazmedemeyen iktidar. Kendi gözündeki kazığı görmeyip karşısındakinin gözündeki toz zerreciğine laf ederek yapmayacağı yoktur. Erzurum'un halini görmek için her sokakta 15-20 kahve-cafe olması ve hepsinin tıklım tıklım dolması yeterli. Dileğimiz 2002 de olduğu gibi milletin öfkesi ile bazı partilerin tarihin çöplüğüne gömüldüğü gibi gömülürler

  • adem akın 21 Ocak 2022 09:28

    kardeşim verdiğin mücadelenin farkındayız ve seni canı gönülden destekliyorum . Dikkatini çekmek istediğim bir konuda Erzurum daki özel hastane sorunu her ne kadar yetkili olduğunu düşünen kişiler şehrimizin nufusunu sebep göstererek yeni özel hastanelere bu yüzden izin verilmediğini söyleselerde , bizden nufusu daha az olan illerde dört beş tane özel hastane olduğunu biliyoruz. Bizleri özel hastane bile denemeyecek hem fiziki koşulları hem klinik yetersizliği ile sürekli gündem olan ortakları şüpkeli, kim tarafından korunduğu açıkca belli olan bir devşirme tıp merkezine mahkum kıldılar. Bu şehirden %60 oy alıp sonra insanları kendini memleketin sahibi sanan kişilere bırakıp gittiler. Tekelciliğin zirvesini sağlıkta Erzurum halkına yaşattılar. Uçuk kaçık muayene ücretleri gerekli gereksiz tahlilller ,hastane yatışları Sayın Recep Akdağ neden çıkıp bir açıklama yapmaz merak içerisindeyim Eğer bu sistemin bir parçası değilse ki öyle ifade ediyor bize mantıklı bir açıklama yapmak zorundalar

  • Dadaş. Şükrü 21 Ocak 2022 08:27

    Süper bir tesbit. Önce kapınızın önünü süpür0n..

  • Sorgulayan 21 Ocak 2022 06:32

    Erzurum a yeni stadyum yaptıramayanlarin deniz getirdik diye efelenmesi ne büyük bir ironi

  • Fahri dal 21 Ocak 2022 02:12

    Çok güzel bir yazı olmuş keşke bütün erzurum lu hemşehrilerimiz okusada uyansa saygilar

  • Mahir Yiğit 20 Ocak 2022 20:43

    Onur bey, doğruları yazdığın için Allah sizden razı olsun. Eski siyaset lideri Hüsamettin Cindoruk'un güzel bir sözü vardır, bu millet ne çektiyse yalaka ve salaklar çekti diyordu. Hiçbir hizmeti olmayanlar, hizmet yapıyormuş gibi hareket ediyorlar. Erzurum hep yalaka insanların yüzünden geri kalmıştır ve kalmaya devam ediyor. İyi günler dilerim.

  • Nihat DUMLU 20 Ocak 2022 15:42

    Hayranlıkla her yazını bekliyor ve okuyorum doğruları yazmak her babayiğidin karı değildir. İbrahim aydemir vekilmiş ne yaptınız bugüne kadar erzurum için hikayeden vekil bey. Bir sonraki seçim için yatırım yapmaktan başka belki yine vekil olurum diye. Kardeşim kalemine sağlık erzurum yerel basın senin kadar cesur değil. Nedenide bellidir. RABBİM yar ve yardımcını olsun İNŞALLAH

  • Nihat DUMLU 20 Ocak 2022 15:41

    Hayranlıkla her yazını bekliyor ve okuyorum doğruları yazmak her babayiğidin karı değildir. İbrahim aydemir vekilmiş ne yaptınız bugüne kadar erzurum için hikayeden vekil bey. Bir sonraki seçim için yatırım yapmaktan başka belki yine vekil olurum diye. Kardeşim kalemine sağlık erzurum yerel basın senin kadar cesur değil. Nedenide bellidir. RABBİM yar ve yardımcını olsun İNŞALLAH

  • Muhammet GÖLELİ 20 Ocak 2022 15:22

    Sayın Sağsöz şehrin havuz medyası seni niye hedefe koymuş anladım, medyası, idarecileri ve algıları ile hakikati gizlemeye çalışmaktan saşkın ördeğe dönduler hep tersten dalıyorlar. Ama hakikatın gün yüzüne çıkma gibi bir huyu var. Bıraksınlar ibb yi kendi zeminleri gibi kaygan olan zemine kurdukları 2. organize sanayi bölgesi yılını doldurmadan kaymaya ve çökmeye basladı bunun hesabını versinler. O bölgenin fizibilite ve zemin etüt calışmalarını kim yaptı hangi yandaş malı götürdü bunların hesabını versinler. Vali bey covid nedeni ile maskesiz kimseyle görüsmeyeceğim diyecegine yolsuzluk ve hırsızlık virüsünü maske takarak uygulayan haramzedelere hesap sorsun yoksa çıkar bir gün bir molla kasım sorar hesabı.