Erzurum Düzenleme Tarihi : 13 Ekim 2020 14:40 Haber Girişi : 13 Ekim 2020 14:58

Ondan ağası Aliağa!

Ondan ağası Aliağa!
Erzurumlu Ömer Karaman ağabey için sanki söylenmiş bir sözdür bu. Yıllardır Valilik bekleyen Ömer Karaman, hazırlanan son kararnamede de Darıca Kaymakamlığından Valilik beklerken İzmir Aliağa kaymakamlığına atandı.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Hacı Bektaş-ı Veli’nin güzel bir sözü vardır. ‘Akıllı insanın üç askeri vardır’ der. Sabır, utanmak ve kanaat! Erzurumlu Ömer Karaman ağabey için sanki söylenmiş bir sözdür bu. Yıllardır Valilik bekleyen Ömer Karaman, hazırlanan son kararnamede de Darıca Kaymakamlığından Valilik beklerken İzmir Aliağa kaymakamlığına atandı. Ömer ağabeye hayırlı olsun amacıyla dün telefon açtığımda yine Vali olamadığına üzülmüyor, aksine Aliağa gibi dev bir sanayi ilçesi olan bir ilçeye kaymakam oluşuna seviniyor. ‘’Valilik nasip değilmiş demek ki!’’ diyen Ömer Karaman, şu anda ikinci defa İzmir’de görev yapıyor olmanın mutluluk ve heyecanını yaşadığını söyledi. Daha önce Sarıyer gibi bir ilçede de kaymakamlık görevinde bulunan Karaman, kanaatten nasibi olmayanı dünya malının zengin etmeyeceği düşüncesinde.

 

Gerçi Karaman 5 yıl kaldığı Saryer’de sanki de Vali’ydi. Bir röportajımda onun için o zamanlar ‘’Sarıyer Valisi’’ başlığını attığımı hatırlıyorum. Tıpkı Sarıyer ve Darıca’da ki gibi Aliağa’da da çok sayıda hemşehrisinin olmasından büyük sevinç duyduğunu da heyecanla anlatan Karaman, ‘’Aliağa Türkiye’nin sayılı ilçelerinden biridir. Şehir ekonomisinin yüzde 60’ı buradan karşılanır. Böylesine önemli 200 bin nüfuslu bir sanayi ilçesinde hemşehrilerimin de çok olması, elbette ki hizmet aşkımı daha da artıracaktır. ’’ diye konuştu. Ne yalan söyleyeyim, gene bir Valilik hayali suya batan Ömer ağabeyi böyle mutlu gördüm, bayağı bir sevindim. Ona bu yeni görevinde başarılar dilerken, tüm Aliağalılara da böyle deneyimli bir mülki amire kavuştukları için şanslı olduklarını söylüyor, selamlarımı gönderiyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • fatih altunok 15 Ekim 2020 12:16

    Caysiz hayat olmaz dadasta