Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Ocak 2021 20:21

Onlar hikayesi olan adamlardı...

Onlar hikayesi olan adamlardı...
Erzurum'un sembol isimlerinden rahmetli Hulusi Seven'in oğlu Mehmet Seven paylaşmıştı bu rüya bar ekibinin fotoğrafını. Bar denince, Erzurum barı denince akla gelen isimlerdendi o paylaştığı fotoğraftaki barcılar..

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Erzurum’un sembol isimlerinden rahmetli Hulusi Seven’in oğlu Mehmet Seven paylaşmıştı bu rüya bar ekibinin fotoğrafını. Bar denince, Erzurum barı denince akla gelen isimlerdendi o paylaştığı fotoğraftaki barcılar..

 

Ihsan Taftalı, Nimet Gezmiş, Şeref Uludağ, Mahmut Baltacıoğlu, Hulusi Seven, Ihsan Ertugay, Erzurum barını tüm dünyaya tanıtan bir ekipti ve sonrasında yetişen barcılar hep onları örnek aldı. Onlar birer rol modeldiler. Sadece barları ile değil, kişilikleri ile de hep saygıyla anıldılar. Kuşkusuz bu rüya ekibi ben canlı olarak yaş gereği izleme mutluluğuna erişemedim. Ama daha sonra Nuri Güraksın, Cahit Altıparmak, Hamit Yavuzer ve Enver Gümüş, Hakkı Kasil ve adlarını yerimin darlığı sebebiyle zikredemeyeceğim çok sayıda o kuşaktan sonraki kuşağı bar tutarken seyretme imkanım oldu.

 

O rüya ekip ve sonrası jenerasyon sadece halk oyunlarına hizmetleriyle değil, herbirinin farklı meziyet ve özellikleri ile de bu şehrin sembolleri olmayı haketmişlerdi. Her birinin illa ki güzel bir hikayesi vardı. Herbirinin bir hikayesi vardı ve onlar hep o güzel hikayeleri ile anılacak. Bugün yaşayanlara sağlık dilerken, vefat edenleri de rahmetle anıyorum. Dilerim şimdi de eski popüleritesi olmamasından ötürü o rüya ekibin bıraktığı yerden yeni ekipler olur da gelecek nesiller de yararlanır.. Bu benim son kararımdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HARUN EVLİYAOĞLU 10 Şubat 2021 11:32

    öncelikle tüm üstadlarımızı saygıyla selamlıyorum şahsım Erzurum bar ekibleri ve halkoyunları eğitmeni olarak Erzurum barlarının eski popüleriterliğini kaybetmesinin sebeblerinden biri gerek medya gerek halk olarak gerek siyasi büyüklerimizin bu kültüre gerekli özeni göstermemesidir tarihi başarılarla dolu bu kültürü yeteri kadar ön plana çıkaramıyoruz sessiz sedasız kendi içimizde devam ettirmeye çalışıyoruz bu gidişle sadece eski bir gelenek olarak kalmaya yüz tutatacaktır saygılarımla

  • Ümit SC 02 Şubat 2021 03:34

    Öncelikle SEDAT GEZMİŞ gibi bir USTAMIZIN , GERÇEK BİR DADAŞ ' ın fotoğrafını koyarak ( Zeki Müren'in olduğu Fotoğraf Soldan Birinci ) , kendini tanımayarak ya da yanlış isimler kullanarak yazmamanız gerçekten ENTERESAN , Eğer bu bir yanlışlık ise Lütfen Haberinizi düzeltmenizi rica ederim.

  • Gülçin Gezmiş Subaşıgüller 21 Ocak 2021 02:07

    Hikayesi olan adamlarrrr... Rahmetle anarak bugün çok zor olsa da bulunmayan gerçek Erzurum lu Dadaş lar.. Sizin de bahsettiğiniz gibi örnek insanlar. Bir resim karesindeki 6 Dadaşın isminin yazınıza sığıpta Rahmetli Babam SEDAT GEZMİŞ in köşenize sığmaması ne Erzurum luğa nede herkesin olamadığı DADAŞ lığa nede gazeteciliğe yakışmamıştır.