Erzurum Haber Girişi : 20 Mayıs 2021 23:43

"ONU SERBEST BIRAKTILAR, ÖLMEK İSTEMİYORUM?"

Erzurum'da eşi Meliha Alaca'yı tabancayla vurarak ağır yaralayan Mehmet Alaca (72), tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ölümden dönen Alaca," Beni yıllarca dövdü, şimdi serbest kaldı. Ölmek istemiyorum, yardım edin" dedi.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZ / Olay, geçen 19 Mart’ta merkez Yakutiye İlçesi’ne bağlı Murat Paşa Mahallesi'ndeki Karadayı konutlarında meydana geldi. 2002 yılında ikinci evliliğini yapan bir çocuk annesi Meliha Alaca, biri kız 4 çocuk babası Bağ - Kur emeklisi Mehmet Alaca ile dünya evine girdi.

 

İddiaya göre evlendikten sonra eşi ve üvey kızına şiddet uygulayan 72 yaşındaki Mehmet Alaca, olaydan bir gün önce eşi ve kızından evin anahtarlarını istedi. Bu talepten şüphelenen ancak anahtarını veren Meliha Alaca konuyu kızına anlattı. Kızı P.A. ise “kaybettiğimi söyle” diyerek anahtarını sakladı. Olay sabahında ise kapıları kilitleyen Mehmet Alaca, eşine bağırmaya başladı. Annesinin yanına gelen P.A.’ya tokat atan Alaca, yatak odasına giderek ruhsatsız tabancasını aldı.

 

Bu sırada P.A. annesini alarak odasına geldi. Kapıyı kilitlemek isteyen Meliha Alaca, o anda kafasına dayanan silahı görünce paniğe kapıldı. Kilitlemek istediği kapının anahtar deliği üzerinden giren kurşunla göğsünden vurulan Meliha Alaca kanlar içinde yere yığıldı. Çığlıklar atarak polisi arayan P.A., yardım isterken, kısa süre sonra olay yerine gelen polislere pencereden evin anahtarını attı.

 

Eve giren polisler, silahlı Mehmet Alaca’yı gözaltına alırken, sağlık ekibi ise yaralı Meliha Alaca’yı Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Göğsünden girip, sırtından çıkan mermiyle ağır yaralanan Meliha Alaca, geçirdiği ameliyatın ardından günlerce yoğun bakımda kaldı. Eşi Mehmet Alaca ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

 

SADECE 59 GÜN TUTUKLU KALDI

 

Ölümden dönen Meliha Alaca, hastaneden çıktıktan sonra kızı P.A., ile başka bir eve taşınarak boşanma davası açtı. Mehmet Alaca ise sadece 59 gün kaldığı cezaevinden üç gün önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 

 

“DİKEN ÜSTÜNDEYİZ”

 

Korku içinde olay gününü anlatan Meliha Alaca, “Bir gün önce kapıları kilitledi ve anahtarları aldı. Ben de oğluna telefon açtım. 'Hayatımız tehlikede ne yapacağım?' dedim. O da bana 'Korkma bir şey yapmaz' dedi. Ama dediği gibi olmadı O an yanıma gelen kıza vurdu bana küfretti. Kızımla odasına gittiğimizde o da yatak odamıza yöneldi. Kızımın odasının kapısını kapatacağım anda aradan elindeki tabancayı gördüm. Başıma dayamıştı o panikle kapıyı kapatmak istedim. Patlayan silah sesiyle yere yığıldım ama bilincim yerindeydi, içeri girmesine engel olmuştum. Sonrasını hatırlamıyorum. Hastanede gözümü açtım. Şimdi nefes alıp vermekte bile güçlük çekiyorum, sağ kolum tutmuyor” dedi.

 

 

“NASIL SERBEST KALIR?”

 

Yaşadıklarını şokunu atlatamayan Meliha Alaca, üç gün önce yakınları tarafından arandığını belirterek eşinin serbest kaldığını öğrendiğini söyledi. Alaca, “Böyle bir şey nasıl olabilir. Beni de kızımı da öldürecekti. Şimdi korkudan ne yapacağımızı bilmiyoruz. Diken üstünde yaşıyoruz” diye konuştu. 

 

“ADALETİ GÖREMİYORUZ”

 

Meliha Alaca’nın avukatı Serkan Tanas ise  “Müvekkilim göğsünden yani öldürücü bir bölgeden vuruluyor. Vuran kişi ise iki ay içinde serbest bırakılıyor. Bu noktada adaleti göremiyoruz. Üstelik cezaevinden çıktıktan sonra ailesi müvekkilimi arayıp, ‘çıktı’ diyorlar. Burada tehdit de var. Bu şahıs müvekkilime bir şey yaparsa bunun sorumlusu kim olacak? Kadına şiddetin önlenmesi için bir takım adımlar atılması gerektiği gibi hukuk ve adaletinde yerine gelmesi için bir takım adımlar atılmalı. Bugün adam karısını öldürmek için göğsünden vurup, iki ay sonra serbest kalıyorsa burada adaletten bahsedemeyiz. Bu durum kamuoyu vicdanını yaraladığı gibi bir anne ve kızı da korku içinde bırakmıştır. Bu şahsın bir an önce tutuklanması ve gereken cezayı almasını istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.