Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2023 14:17

Onur Sağsöz yazdı ihale iptal edildi

Onur Sağsöz yazdı ihale iptal edildi
Erzurum'un Aziziye Belediyesi'nin açtığı 'spor malzeme ve aletleri ile çocuk oyun grubu alımı' ihalesi gazeteci Onur Sağsöz'ün yazılarından sonra iptal edildi. Belediye iptal gerekçesi olarak, 'idari şartnamenin uygun olmamasını' gösterdi. 

Erzurum’da Aziziye Belediyesi geçen 18 Nisan’da ‘Çocuk oyun grubu malzemeleri ve spor aletleri alımı’ için ihaleye çıktı.

 

Yaklaşık maliyet limiti 4 milyon 557 bin 797 TL ile 18 milyon 231 bin 255 TL arasında olan ihalenin ‘mevzuata aykırı, ihaleye katılımı ve rekabeti engelleyici’ olduğu iddiaları üzerine bazı firmalar itiraz etti. 

 


Yapılan şikâyetlere rağmen gerçekleştirilen ihaleyi mercek altın alan Erzurum Ajans yazarı gazeteci Onur Sağsöz, katılan firmalardan birinin 9,6 milyon lira, diğerinin ise 11,2 milyon lira fiyat teklifinde bulunduğunu yazdı. “Ayranı yok içmeye tahterevalli kuruyor” başlıklı yazısında, belediyenin istediği malzemelerin 3,3 milyon liraya mal olduğunu belgelerle ortaya koyan Sağsöz, daha sonra “Devletin soyulmasına izin verme” başlıklı bir yazı daha kaleme aldı. 


Konuyla ilgili açıklama yapmayan Aziziye Belediyesi geçen 11 Mayıs’ta bu ihaleyi, “idari şartnamenin uygun olmaması” gerekçesiyle iptal etti. Bu arada Aziziye Belediyesi, kurmayı planladığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne malzeme alım işi için de açtığı ihaleyi de iptal etti. Belediye bu ihaleyle de ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Haber Erdem Ardahan