Bölge Haber Girişi : 22 Kasım 2021 13:28

Operasyon başladı! 2 terörist etkisiz hale getirildi!

Operasyon başladı! 2 terörist etkisiz hale getirildi!
Bitlis kırsalında başlatılan Eren Kış-7 (Sarpkaya) Şehit Jandarma Teğmen Baki Koçak Operasyonu kapsamında 2 terörist etkisiz hale getirildi.

ERZURUM AJANS - İçişleri Bakanlığı, 'Eren Kış-7 Sarpkaya Şehit Jandarma Teğmen Baki Koçak Operasyonu'nun başladığını duyurdu.

 

Yürütülen operasyonda Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 680 personel görev alıyor.

 

Bitlis'te gerçekleştirilen, PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı tespit edilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla yürütülen operasyonda 38 operasyonel timin görev aldığı ifade edildi. Ayrıca Bakanlık, ‘Eren Kış Operasyonları'nın inançlı ve kararlı olarak başarılı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

 

2 terörist etkisiz hale getirildi 

 

Bitlis Valiliği tarafından 18 Kasım Perşembe günü sokağa çıkma yasağı ilan edilen merkez ve Mutki ilçesi sınırları içerisindeki; Ziyaret, Esen, Kayadağ, Karbastı, Dilek, Sarpkaya, Kaşak, Taşlıdere, Ocakbaşı, Tolgalı, Sivrice, Açıkalan ve Salman köy ve mezraları bölgelerinde başlatılan hava destekli operasyonlar aralıksız devam ediyor.

 

Çevre illerden çok sayıda birliğin de destek verdiği operasyonlarda, bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının bulunduğu değerlendirilen alanlar tek tek taranırken, barınma amaçlı kullandıkları değerlendirilen sığınaklara ise operasyonlar düzenleniyor. Devam eden operasyonlar kapsamında Mutki bölgesinde hava kuvvetlerinin de desteği ile 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

 

Bölgedeki arama tarama faaliyetlerini genişleten güvenlik güçlerinin bölgede yer alan Sarpkaya mevkiinde içerisinde bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının bulunduğu değerlendirilen bir mağara tespit ettiği, tespit edilen mağaraya yönelik operasyonun devam ettiği öğrenildi.

 

Öte yandan; sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği bölgede teröristlere ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.