Ekonomi Haber Girişi : 26 Ekim 2022 16:45

ORAL ET iflastan kurtuldu!

ORAL ET iflastan kurtuldu!
Dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal'ın açılışını yaptığı Oral Et, Pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntılardan kurtuldu. İlan ettikleri konkordatoyu kaldırdıklarını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, "36?ncı yılımıza büyüyerek giriyoruz" dedi.

Aynı zamanda Erzurum Ticaret Borsası Başkanı olan ORAL ET Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, müjdeli haberi gazetecilerle paylaştı.

 

 

Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Tan, Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Görkem Bingöl ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Küçükgül ile birlikte basın mensuplarını ağırlayan Hakan Oral, şirketin iflastan kurtulduğunu açıkladı.

 

 

Bölgenin en kapsamlı et entegre tesislerindeki üretim aşamasını gazetecilere tanıtan Başkan Oral, “36’ncı yılımızı kutluyoruz. Bununla alakalı da önümüzdeki ay kampanyalarımız olacak. Bütün tüketicilerimizle beraber kutlamış olacağız. 36 yıl önce dönemin başbakanı rahmetli Turgut Özal tarafından açıldı bu tesis. Açıldığı dönemde de Avrupa’nın en modern ve kapasitesi en büyük tesislerinden birisiydi. Şu anda da hala kapasite olarak ilk 10’dayız. Ben 41 yaşındayım, burada büyüdüm. Bu açılış yapılırken de rahmetli Özal’a makas tutanlardan birisiydim. 6 yaşındaydım ama bizim çocuklarla beraber o makası tutturdular. İnşallah yeni yatırımlarla beraber nice 36 yıllar kutlarız” diye konuştu.

 

 

“ŞEHRİMİZİN MARKASINI KORUDUK”

 

Pandemi döneminde şirket olarak olumsuz etkilendiklerini anımsatan Hakan Oral, süreci şöyle anlattı: “Oral Et olarak biliyorsunuz belli sıkıntılı bir süreç geçirdik, hatta konkordato ilan ettik. Konkordato ilan etmemizin sebebi de Oral A.Ş.’yi korumaktı. Konkordatonun asıl amacı da budur zaten. Firmayı koruduk, çok şükür şehrimizin markasını koruduk. Bundan sonraki süreçte de bir ay önce konkordatoyu kaldırdık. Daha öncesinde pandemi öncesinde de görüşmelerine devam ettiğimiz bir yatırım ortaklığı vardı. O arada pandemi de oluşunca bu yatırım ortaklığı da askıda kaldı. Pandemiyle beraber biraz sıkıntılara girdik ama hamdolsun çok şükür yatırım ortaklarımızla, bir ay önce imzalarımızı attık. Şehrimize, markamıza da çok hayırlı olacak inşallah bu yatırım ortaklığı.” HABER MERKEZİ

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.