Bölge Haber Girişi : 20 Haziran 2011 16:22

Organik tarım'da ortak adım!..

Organik tarım'da ortak adım!..
Türkiye'de son yıllarda artarak yaygınlaşan organik tarım konusunda önemli bir adım atıldı.

Erzurum Ajans-Türkiye’de son yıllarda artarak yaygınlaşan organik tarım konusunda önemli bir adım atıldı. Dört ülkeden organik tarım temsilcilerini buluşturan projeyle, organik üretimin daha da artırılması hedefleniyor.

Türkiye ve Avrupa Organik sektörlerini bir araya getiren ‘Avrupa Organik Kümeleri Projesi’ kapsamında Türkiye, Almanya, Fransa ve Yunanistan’dan organik tarım sektörü temsilcileri bir araya geldi. Türkiye’de 20 yıl önce başlayan organik tarım hareketinin önemli bir eşik noktasına geldiğini belirten yetkililer, yıllardır sektöre verdikleri emeklerin meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi. Dünyada artık birçok ülkenin organik tarım için yüzde bazında üretim hedefi koyduğunu, Türkiye'nin de ilk etapta üretiminin yüzde 5'ini organik yapmayı öngördüğünü kaydeden yetkliler, Türk tüketicisinin organik tarım ürünlerine olan ilgisinin sevindirici olduğunu söyledi.

Türkiye’de ve dünyada organik tarım pazarının her yıl yüzde 25 oranında büyüdüğünü anlatan yetkililer, “Artık organik ürünler büyük marketlerde satılmaya başladı, normal ürünlere göre fiyat makası daraldı, ürünler topraktan rafa kadar izlenebiliyor. 20 yıl önce çıktığımız yolda önemli noktalara geldik. Meyveleri almaya başladık. İşbirliği ve sivil toplum örgütleri ile diyalog çok önemli. Bu proje ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışacağız. Kümelenerek yeni pazarlar oluşturmak istiyoruz. Organik tarım ürünleri pazarı henüz küçük olmasına karşın büyüme hızının sevindirici düzeyde. Türkiye'de perakende zincirlerinde ekolojik ürün standları büyüyor, satılan ürünler de çeşitleniyor. Şimdi organik tarımda asıl zorlu aşamaya geldik. Pazardaki yapılanma ve mevcut pazarı büyütmek” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.