Bölge Haber Girişi : 27 Haziran 2011 13:13

Organik Tarım'ın önemi artıyor!..

Organik Tarım'ın önemi artıyor!..
Doğu Anadolu Tarım Ürünleri ve Besiciler Birliği(DATÜB) Başkanı Nazmi Ilıcalı, sürdürebilir tarım ve üretim yöntemlerinin önem kazanmaya başladığını, organik tarımı daha da önem kazandığını söyledi.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Tarım Ürünleri ve Besiciler Birliği(DATÜB) Başkanı Nazmi Ilıcalı, sürdürebilir tarım ve üretim yöntemlerinin önem kazanmaya başladığını, organik tarımı daha da önem kazandığını söyledi.

Tüketicilerin artık ne ürün kullandığını bilmek istediğini belirten DATÜB Başkanı Nazmi Ilıcalı, kimyasal ürünlerin kullanılmadığı organik üretim ve organik ürünlerin giderek önem kazanmaya başladığını kaydetti. Tüketicinin kendi sağlığını, çocuklarının sağlığını ön plana çıkarmaya başladığını ifade eden Ilıcalı, “Organik tarım denince vatandaşın aklına kimyasal madde kullanılmayan tarım geliyor. Organik tarım sadece sentetik kimyasalları yasaklayan bir üretim şekli değil. Organik tarım, ekim nöbeti, ürün çeşitliliği, eko sistemdeki döngülerden yararlanmayı tavsiye eden bir üretim şekli. Onun dışında olabildiğince kapalı bir sitem. Yani işletmenin kendine yeterliliğini esas alan üretimde kaliteyi, kalitenin yükselmesini, üretimin miktarından çok kalitenin yükselmesini esasa alan bir üretim şekli. Organik tarım özellikle son yıllarda dünyada yoğun girdi kullanımından faydalanarak kaynaklanan sorunların gündeme gelmesiyle birlikte giderek güncellik kazandı. Bu gün dünyada üretim alanına baktığımız zaman yaklaşık olarak toplam alan 35 milyon hektarın üzerinde hemen hemen bütün kıtlarda organik tarım gerçekleştiren üretici sayısı 1.5 milyona ulaştı. Türkiye’de organik üretim yapılan alan miktarı yaklaşık 250 bin hektar civarında. Bu alanın içerisinde doğal toplama alanları da mevcut. Onun dışında üretim yapan üretici sayımız da oldukça yüksek. Bu da Türkiye’de de organik tarım üretiminin giderek artığını gösteriyor. Organik üretimin en önemli ayrıcalığı, üreticinin sertifikalı olması” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.