Bölge Haber Girişi : 21 Mayıs 2010 03:07

Organize sanayi bölgesi toplantı yaptı!..

Organize sanayi bölgesi toplantı yaptı!..
Erzurumda yapılması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi toplantısı Vali Selahattin Öztürk'ün de katılımıyla Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da yapılması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi toplantısı Vali Selahattin Öztürk’ün de katılımıyla Valilik toplantı salonunda yapıldı. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda altyapı çalışmaları ele alındı. 2. Organize Sanayi Bölgesi ve burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren İl Müdürü Aydın, 2. OSB’nin şehir merkezine 5 km. uzaklıkta, Erzurum – Pasinler karayolu üzerinde ve belediye mücavir ala sınırı içinde olduğunu söyledi. 216 hektar alan üzerine kurulması planlanan 2. OSB’nin ilk etapta 50 Hektarlık alanının kullanılacağını ifade eden İl Müdürü Aydın, Müteşebbisler tarafından 333 bin TL.lik bir paranın bankada hazır tutulduğunu, ayrıca altyapı içinde 6 milyon TL.lik bir kredinin beklediğini belirtti. Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağı alanın tamamının hazineye ait olduğunu söyleyen Aydın, 2. OSB’nin tüzel kişiliğinin tescil edildiğini, jeolojik ve jeoteknik raporların hazırlandığını ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na gönderildiğini ve 2010 yılında Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu’nun yeniden oluşturulduğunu sözlerine ekledi. Daha sonra bir değerlendirme yapan Vali Sebahattin Öztürk ise kredi talebinin yapılıp yapılamamasının müteşebbislerin girişimine bağlı olduğunu söyledi. Vali Öztürk; “Müteşebbislerce talep olmadığı halde, buranın altyapısını yaparsak, yarın öbür gün tesisin olmadığı bir yere altyapı yapmış oluruz. Bundan önce müteşebbisleri bir görmek lazım” diye konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.