Erzurum Haber Girişi : 30 Kasım 2012 11:15

Ormanlar verimli hale getiriliyor

Ormanlar verimli hale getiriliyor
Erzurum Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Deligöz, Oltu Orman İşletme Şefi Dursun Korkmaz ile birlikte İnci ve Alatarla köyleri sınırlarındaki ormanların reabilitasyon sahalarını gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Erzurumajans-Erzurum Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Deligöz, Oltu Orman İşletme Şefi Dursun Korkmaz ile birlikte İnci ve Alatarla köyleri sınırlarındaki ormanların reabilitasyon sahalarını gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bozuk orman alanlarında mükemmel bir teraslama yapıldığını söyleyen Deligöz, “Bu çalışmaların akabinde bozuk ormanlarımızı yeniden verimli hale getireceğiz” dedi.Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 ilde toplam 780 bin hektar ormanlık alan bulunduğunu dile getiren Deligöz, “Bu alanların yaklaşık 500 bin hektarının rehabilitasyonu yapılması gerekli olan sahalardır. Bu nedenle en büyük çabamız bu bozuk alanları rehabilite etmek suretiyle verimli hale getirmektir. Şuanki bulunduğumuz havza Oltu Çayı yağış havzasında bulunmaktayız. Bu sahalarda da ormanlarımızı rehabilite etmekle birlikte mevcut orman alanlarını genişletme çabası içerisindeyiz. Bu çalışmaları erozyon kontrol çalışması ve ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte sınırlarını genişletiyoruz. Bu bağlamda 2012 yılı içerisinde Oltu Çayı havzasında bin hektarlık arazide ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Bu sahaların fidan dikimini de gerçekleştirdik. 2013 yılı içersinde çok daha fazla sahayı rehabilite edip ve ağaçlandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Deligöz, yeni sahalar keşfederek çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.