Ekonomi Haber Girişi : 02 Ekim 2022 10:56

OSB Başkanı Urkuç:  6'ncı bölge teşvikleri şehrin kaderidir

OSB Başkanı Urkuç:  6'ncı bölge teşvikleri şehrin kaderidir
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç, 6'ncı bölge teşviklerinden kalıcı olarak yararlanmak istediklerini vurguladı.

Başkan Urkuç, “Mevcut yatırımcıyı korumak ve yeni müteşebbislere yol açmak için 6’ncı bölge desteklerinin sabit olmasını istiyoruz. Bu konu şehrin kaderini etkiler” dedi.

 

Cazibe Merkezleri Programıyla başlayan daha sonra ‘Bölgesel Teşvikler’ başlığıyla uygulamaya konulan devlet desteklerinin yılsonu itibariyle güncellenmesi bekleniyor. Organize Sanayi Bölgelerini yakından ilgilendiren bölgesel teşviklerde Erzurum’un hangi sıralamada olacağı merak konusu olurken, iş dünyası, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere ilgili bakanlıkların bu konuda alacağı kararı bekliyor.

 

“ARTIK DAİMİ OLMALI”

 

Erzurum’un normalde 5’inci bölge teşvikler listesinde olduğunu ancak siyasi girişimlerle (5+1) formülüyle 6’ncı bölge teşviklerinden yararlandırıldığını belirten 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç, bunun artık sabit kılınması gerektiğini kaydetti.

 

 

Teşviklerin Erzurum’un ve bölgenin kaderini etkileyebileceğini vurgulayan Başkan Urkuç, “Bu üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu. Hem stratejik hem de iklim açısından son derece zor bir bölgede üretim yapıyoruz. Ham maddeye uzak olmamızın dezavantajlarıyla birlikte sadece elektrik ve doğalgaz tüketimimiz tüm üyelerimizin belini büküyor. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarımız sürekli olarak ‘üretim’, ‘üretim’ derken, biz bu zorlu coğrafyada şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için üretiyor, istihdam sağlıyoruz. Üreten bir ülke olmamızı isteyen herkesin bu konuya ayrı bir önem vermesi gerekir.”

 

“SINIRLARIMIZI GENİŞLETİRKEN…”

 

“Öyle ki, Erzurum OSB olarak sınırlarımızı genişletme, yeni yatırım sahaları açma adına ciddi çalışma içindeyiz. Tek arzumuz yeni girişimcilerimize üretmeleri için uygun bir alt yapı sağlamak. Hal böyleyken Erzurum’un 6’ncı bölge teşvikleri listesine alınmamasını düşünmek bile istemiyoruz. Mevcut yatırımcıyı korumak ve yeni müteşebbislerin yatırımlarına ön ayak olabilmek adına bu teşvikler bizim olmazsa olmazımızdır. Yatırımcıyı bu dezavantajlı bölgeye çekebilmek noktasında elimizde sağlam doneler olması gerekir. Bunun başında da bu teşvikler geliyor. Eğer bu nimetten yararlanılmazsa kimseyi buraya yatırım yapmaya getiremez hatta mevcudu bile koruyamayız. Bu konuda siyasilerimizin ve bürokratlarımızın büyük desteğine ihtiyacımız var. Şehir, bölge ve ülkemiz ekonomisi için canla başla üretim yapan Doğulu sanayiciler olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlarımızın bu konuya kayıtsız kalmayacağına inancımız tamdır” diye konuştu. HABER MERKEZİ 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.