Spor Haber Girişi : 09 Eylül 2012 14:00

Osman Aydın gururlandırdı

Osman Aydın gururlandırdı
Boks Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Dünyanın en büyük boks turnuvası statüsünde olan Uluslararası 27.Ahmet Cömert Boks Turnuvası yapılan final karşılaşmalarının ardından sona erdi.
Erzurum Ajans-Boks Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Dünyanın en büyük boks turnuvası statüsünde olan Uluslararası 27.Ahmet Cömert Boks Turnuvası yapılan final karşılaşmalarının ardından sona erdi. Türkiye bu finallerden beş altın madalya çıkartırken, dört ikincilik, dörtte üçüncülük kazanarak turnuvayı tamamladı.
Baş antrenörlüğünü Erzurum Yolsor Boks Antrenörü olan Cahit Himoğlu’nun yaptığı Genç Milli boks takımı bu şampiyonada büyük bir başarı gösterirken, Himoğlu’nun yardımcılığını ise Tunçkılıçspor Boks Antrenörü Ayhan Tunçkılıç yaptı. Türkiye’nin elde ettiği bu büyük zafer, federasyon başkanlığı seçimleri öncesinde Erzurumlu olan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’in de elini kuvvetlendirirken, kendisine büyük bir moral kaynağı oldu.

17 ülkeden 160 sporcunun mücadele ettiği boks maçlarında Türkiye toplam 10 skletin yedisinde final oynarken, bazı Türk sporcularda statü gereği bu finallerde birbirleri ile karşı karşıya geldi. İstanbul Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Finallerde Erzurumlu boksörlerden Osman Aydın 69 kiloda şampiyon oldu. Abdullah Nevruz 60 kiloda, Akın Tunçkılıç’da 69 kiloda Türkiye’yi temsil eden sporcular arasında yer almasına rağmen, Çeyrek finallerde elendiler.

OSMAN AYDIN ŞAMPİYON


Erzurum Tunçkılıçspor’un Türk Boks dünyasına sunduğu ve Dünya ikincisi Boksör Osman Aydın, klasını Uluslar arası 27. Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda da gösterdi. Daha öncede Türkiye şampiyonu olmayı başaran Osman Aydın, Gençler Kategorisinde Uluslar arası Ahmet Cömert Boks Turnuvasında şampiyon olarak bir tarih daha yazdı. Tunçkılıçspor’un Milli gururu 69 kilodaki Osman Aydın, İstanbul’da da ringi aydınlatarak, Erzurum’un gururu olayı başardı. Erzurumlu Osman Aydın’ın yanı sıra Türkiye adına Ringe çıkan Muhammet Ünlü 49 kiloda, Cengiz Onat 52 kiloda, Yasin Yılmaz 60 kiloda ve Furkan Yılmaz’da 91 kiloda birinci olarak altın madalya kazandı.

HİMOĞLU’NUN ESERİ

Türk boksörlerin Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda büyük başarı göstermesinin en büyük kahramanı olarak Genç Milli Boks Takımı’nın Erzurumlu antrenörü Cahit Himoğlu oldu. Himoğlu, yaptırdığı kamplar ve verdiği taktikler sayesinde Türk Milli takımının başarılı olmasını sağladı. Himoğlu, “Müsabakalar öncesinde yoğun ve yorucu bir kamp geçirdik, çok çalışmanın semeresini gördük, bize destek olan herkese teşekkür ediyorum, sporcularımı verdikleri onurlu mücadeleden dolayı yürekten kutluyorum” dedi.

GÖZGEÇ’E BÜYÜK MORAL OLDU

Erzurum Boks İl Temsilcisi ve Bölge Başkanı Kadir Hayta, Türkiye’nin 17 ülke arasında Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda elde ettiği başarının küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu belirterek, boksörleri kutladı. Türkiye’nin boksta elde ettiği başarı federasyon başkanlığı seçimleri öncesinde, mevcut başkan Eyüp Gözgeç’in elini kuvvetlendirdi. Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Gözgeç’e kazanılan altın madalyalar büyük bir moral kaynağı oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.