Eğitim Haber Girişi : 01 Aralık 2011 18:19

ÖSYM Başkanı Ali Demir Erzurum`da

ÖSYM Başkanı Ali Demir Erzurum`da
YÖK Genel Kurulu`nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavının yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının kaldırılması konusunda açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ali Demir, "Kat sayının kaldırılması YÖK`ün takdiri biz bu karara
Erzurum Ajans-YÖK Genel Kurulu`nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavının yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının kaldırılması konusunda açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ali Demir, "Kat sayının kaldırılması YÖK`ün takdiri biz bu karara uyarız" dedi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, dün yaptığı açıklama ile kat sayının kalktığının kalktığını duyurdu. 2012 yılı içerisinde yapılacak olan Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavları için görüş alışverişinde bulunmak üzere Erzurum Atatürk Üniversitesi`nde düzenlenen Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlar toplantısına katılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, "Bu karar YÖK`ün takdiridir biz uygulayacağız" dedi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında yetkinin YÖK`te olduğunu söyleyen Demir, "Biz
bu karara uyacağız kat sayı farklı liselerden mezun öğrencilere uygulanan yöntemdi, bu anlamda herkesi eşit katsayı ile tüm liselerden mezun öğrenciler aynı şartlarda yarışacak demektir" diye konuştu.

2012 yılı içerisinde ilk kez düzenlenecek olan Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) hakkında da açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Ali Demir, "Gelecek sene ilk kez uygulanacak bir sınav için Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanları ile bir araya gelerek sınav hakkındaki görüşlerimizi paylaştık bunun çok yararlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Erzurum Atatürk Üniversitesi`nde düzenlenen Diş Hekimliği Fakülteleri Dekarlar Toplantısı iki gün boyunca sürecek ve toplantılar sonrasında çıkan görüşlerle yapılacak sınavın nasıl olması gerektiği konusunda karara varılacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.