Erzurum Haber Girişi : 09 Eylül 2014 12:34

Otopark ve çekiciler tüketiciyi sömürüyor

Otopark ve çekiciler tüketiciyi sömürüyor
Çekici, otopark ve yediemin fiyatlarının Erzurum'da el yaktığını belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; "Tüketici tam anlamıyla sömürülmektedir" dedi.
Erzurumajans-Çekici, otopark ve yediemin fiyatlarının Erzurum'da el yaktığını belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; "Tüketici tam anlamıyla sömürülmektedir" dedi.

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği (TBF) üyesi Nihat Altay; konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Araçları arıza yapan, yolda kalan ya da kaza yapan araçlar için çağrılan bazı çekicilerin ve bu çekici sahiplerinin otoparklarında kalan araçlara istenen ücretler dudak uçuklatıyor. Örneğin; geçtiğimiz günlerde Nenehatun kavşağında kaza yapan bir otomobilin çekici ücreti ve 1 günlük park ücreti olarak tüketiciden 488 TL ücret talep edilmiştir. Başka bir örnekte ise, 520 gün otoparkta kalan bir araç için önce 17000 TL park ücreti talep edilmiş, tüketicinin diretmesi ve şikâyet edeceğini söylemesi üzerine bu ücret 2500 TL'ye indirilmiştir." Diye konuştu.

Altay daha sonra şunları kaydetti; "Tüketicilerden aldığımız başka bir şikâyet de çekici ve otopark ücretlerinin, depo ve garajlarda ki mahcuz malın muhafaza ücretlerinin, sabit bir fiyatı var ise bunu internetten veya başka bir yerden öğrenemedikleri yönündedir. Bu örneklere benzer birçok şikâyet almaktayız. Tüketiciler çekici ve otopark ücretleri konusunda sonuç alamayacağı düşüncesi ile şikâyette dahi bulunmamaktadırlar. Bu düşüncenin temelinde otopark sektörünün Türkiye genelinde mafyavari bir oluşumla sürdürüldüğüne ilişkin kanaatin olduğu gözlemlenmektedir. Çekici, otopark ve yedieminlerin fiyatları verilen hizmete eşdeğer şekilde fiyatlandırılmalı, hizmet bedelleri tüketicinin bilgisine sunulmalı, her tüketicinin ulaşabileceği şekilde ilan edilmelidir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.