Siyaset Haber Girişi : 11 Şubat 2021 13:21

Öz, kılıçları çekti

Öz, kılıçları çekti
AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, katıldığı TV programında İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'ye yüklendi.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erk Haber TV’de Soruyorum programına katılan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Sinan Özçaylak’ın sorularını cevaplandırdı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Öz, ‘Bakanlarla yapılan toplantılarda MHP ve İYİ Partili vekiller niye yok?’ sorusu üzerine Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’ye yüklendi.

 

“NACİ BEY’İ TANIMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM”

 

AK Parti İl Başkanı Öz şunları söyledi. “Bu toplantıların yüzde 90’ı parti içi bir çalışma olarak yapılıyor. Biz bunu Erzurum’un sorunlarını Erzurum Milletvekilleriyle konuşma toplantısı yapmıyoruz... Naci Bey’i epey eski tanıyorum. Naci Bey ikili ilişkilerde çok nazik bir insan ancak Erzurum söz konusu olunca, söz konusu kendi partisinin söylemleri olunca Erzurumluluktan soyutlanıyor, başka bir adam çıkıyor ortaya tanıyamıyoruz. Ben tanımakta bazen güçlük çekiyorum.”

 

“O TERBİYEDEN GELEN BİR İNSANIN...”

 

“Yani bir oluyor sanki 20 senede biz Erzurum’a çivi çakmamışız, yani ben Naci Cinisli’nin aile geleneğini biliyorum, bu söylemleri nasıl yaptığına inanmakta zorlanıyorum. Çünkü o ailenin bir geçmişi var, düsturu var. O terbiyeden gelen bir insanın bunu yaptığına bazen inanamıyorum. Bakıyorsunuz AK Parti’nin bir şey yapmadığını söylüyor sonra dönüyor, bu seferde işin neresinden tutarsa oradan vurmaya uğraşan ki bu kabul edilebilir bir muhalefet mantığı değil. Dönüp diyor ki, ‘Palandöken’e bu kadar yatırım niye yaptınız, Cumartesi-Pazar açmayacaktınız’ gibi ağır eleştiriler yapıyor.”

 

“KÖTÜ GÜNÜ OLSUN DA HALAY ÇEKEYİM”

 

“Köylerde böyle rakip kabileler olurdu, birinin bir kötü gününü görse de sevinse tarzında Naci Bey’i ben öyle görüyorum. Bunların bir kötü günü olsun da orada bir halay çekeyim havasında. Bu iyi bir tarz değil, bu aslında CHP’nin tarzı. Naci Bey’in tarzına pek uymadığı için oturup Erzurum’un hangi sorununu Naci Bey ile konuşacaksınız ki? Konuştuğunuzda ne üretecek, size ne verecek? Onun amacı Erzurum’da bir iş yapmaktan ziyade, AK Parti’nin bir açığını bulup oradan bir laf söylerim mantığıyla hareket ediyor.”

 

“İL BAŞKANINI DAHA YAPICI BULUYORUM”

 

“Ben şahsen İl Başkanını daha yapıcı buluyorum. İşadamı olduğu için ticaretin sorunlarını bildiği için, ayakları biraz daha yere bastığı için bir de Erzurum kültürüne yakın olduğu için. Naci Bey biraz fazla batıda kalmış herhalde Erzurum ile ilgili refleksleri zayıflamış diye düşünüyorum. Naci Cinisli’nin açıklamalarına bakın Erzurum’un sorununu çözmekten ziyade Erzurum’un bir figanı olsun ona bir acıklı türkü koşayım diye uğraşıyor. Onun için onunla zor biraz.”

 

 

“KAMİL BEY KONUSUNDA TEKNİK BİR HATA OLDU”

 

“Kamil Bey bu işe çağrılmış olabilir. Biz aramızda da konuştuk. Bu sadece teknik bir hata oldu. Kamil Bey olmalı mı tabi ki olmalı çünkü biz MHP ile birlikte ortak hareket ediyoruz. Bizim arkadaşlarımızın da bu konuda olumsuz bir görüşü yok.”

 

 

 

 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün bu açıklamalarından sonra İYİ Partili Naci Cinisli’nin nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cizbiz 12 Şubat 2021 13:19

    isin siyasi durumunu bilmem ama naci cinislinin dogalgaz faturasinda ki dusmesini mecliste gundeme getirmisti. ayni seyi bekliyorum.

  • Erzurumlu 11 Şubat 2021 21:10

    Onur Sağsöz Bey; eleştiri mahiyetinde yorumlarımızı yazmıştık yayımlamıştınız. Şimdi neden kaldırdınız? Hakaret yoktu, eğriye eğri doğruya doğru dedik kötü mü olduk? Seçilmiş vekile saygı duyulmasını talep ettik sadece. Ama AK PARTİ önceleri seçilmişleri atanmışlara yedirmeyiz diyordu. Şimdi geldiğimiz duruma bak. Yayınlamasanız da olur bunu canınız sağolsun; biz burada mahlas isimle yazıyoruz siz gerçek isminizle, ticari itibarınızla yazıyorsunuz. Allah sonumuzu hayretsin ama kötü bir yorum yoktu. Sizi anlıyoruz. Bu düzeni nereye kadar böyle götürmeyi düşünüyorlar acaba? Demokrasi, hukuk, adalet olsun memlekette. Yanlışlar ancak böyle düzelir. Yoksa 12500 dolardan 6500 e düşeriz böyle. Yazık memlekete.

  • Memduh 11 Şubat 2021 17:48

    Sayın Soylu'nun kankası olduğunu öğrendiği için il başkanına yapıcı demiş. Vekillerin hepsi aynı Erzurum için yapılan ne var sayın öz 15 yaşındaki gençlere araba kapısı açtırmaya devam etsin.

  • Hökümet Kadın 11 Şubat 2021 14:42

    Bırakın sayın cinislinin nasıl biri olduğuna seçmen karar versin. Madem Erzurumlu onu vekil seçmiş Erzurum hakkında yapılan toplantılara katılmalı diye düşünüyorum. Devletin memuru nasıl ki katılıyor oda katılsın bundan niçin korkuyorsunuz ?

  • Erzurumlu 11 Şubat 2021 14:37

    Sayın Öz bir konuda haklı iki konuda haksız. 18 yılda Erzurum'a çivi çakılmadı demek haksızlık olur.Elbette yapılan güzel işler var. Bu işler Erzurum'un hak ettiğinden azdır(en son stat örneğinde olduğu gibi) ama yapılan güzel işlere teşekkür etmek gerekir. Haksız olduğu konulara gelince; Naci Bey Batı'dan geldi de İstanbul'un Kartal'ı doğu mu? Batıdan gelmek önemli mesele değildir. Önemli olan şehre değer katan kişinin bu şehirde olmasıdır. Ve her nereden gelirse gelsin, Erzurumlu seçmenin oyunu almış kişi Erzurum'un milletvekilidir. Toplantılardan dışlanması seçmene saygısızlıktır. Bakan Bey, Vali Bey toplantıda, MHP Genel Başkan Yardımcısı toplantıda ama sorarlarsa parti içi çalışma. Sayın Öz milliyetçi-muhafazakar camianın gelenekleri vardı. Devlet ayrı parti ayrı gibi. İnşallah yeniden hatırlarız bunu.