Türkiye Haber Girişi : 12 Haziran 2015 19:40

Özgecan cinayeti sanıkları birbirlerini suçladı

Özgecan cinayeti sanıkları birbirlerini suçladı
Mersin'in Tarsus ilçesinde geçen şubat ayında hunharca öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili 3 sanık hakkında açılan davada hakim karşısına çıkan katil zanlıları Suphi Altındöken ile Fatih Gökçe birbirlerini suçladı.
Erzurumajans-Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde öğleden önce Suphi Altındöken'in ifadesi alındıktan sonra mahkeme heyeti ara verdi. Aranın ardından devam edilen duruşmada, Fatih Gökçe ve baba Necmettin Altındöken'in ifadesinin alınmasına başlandı.

Necmettin Altındöken savunmasına ağlayarak başladı. Cinayetin işlendiği gün otobüse bindiğini doğrulayan baba Altındöken'e mahkeme başkanı, "Araca bindiğinde araç kan gölüymüş kanı görmedin mi? Arkana hiç bakmadın mı kokuyu da mı hissetmedin?" diye sordu. Altındöken ise görmediğini hissetmediğini söyledi.

Fatih Gökçe ise olay günü Suphi'ye maktulü hastaneye götürelim dediğini belirterek, "Baba Necmettin Altındöken, Suphi'ye bıçağı verdi. Suphi maktulün ellerini kesti. Baba Altındöken de cesedi benim arabama koymak istedi ama ben izin vermedim" dedi.

Özgecan Aslan'ın avukatlarından Sevim Küçük de, Suphi Altındöken'e, 'Özgecan'ı kim yaktı?' diye sordu. Suphi Altındöken de, "Ben yakmadım, Fatih Gökçe yaktı" dedi.

Avukatın "Sence Suphi, Özgecan'a tecavüz etti mi?" diye sorması üzerine Fatih Gökçe, "Elbette, başka ne olabilir ki?"

Özgecan Aslan'ın avukatı, "Neden maktulü yüzünden başlayarak yakmadınız da genital bölgesinden başlayarak yaktınız?" diye sorunca Gökçe, "Ben yakmadım, yakma olayıyla ilgim yok" diye cevap verdi.

Zanlılardan Suphi Altındöken ve babası yakma olayını Fatih Gökçe'nin gerçekleştirdiğini söyledi.

Savcı Özgecan'ın ellerini kestiğini söyleyen Suphi Altındöken'e "Neden ellerini kestin, madem yakacaktınız?" diye sordu, Altındöken ise yakma planları olmadığını söyledi.

AMCADAN YÜREK BURKAN AÇIKLAMA


Amca Yaşasın Aslan ise üzüntülerini dile getirerek, "Bu olayın başından beri sürecin içinde olarak Özgecanlar adına, şahsım adına yüce mahkemenizden öyle bir karar istiyorum ki dünyaya ve ülkemize örnek olsun. Öyle bir karar istiyorum ki, böyle caniler bu karardan korksun. Öyle bir karar istiyorum ki, herkes mutluluk içerisinde yaşasın. Çok pişkin bir şekilde olayı anlatıyorlar. Ben bu canilerin daha önce faili meçhul cinayetler işlediğini düşünüyorum. Bu bölgede işlenen cinayetlerde bu canilerin parmağı olup olmadığının araştırılmasını istiyorum. Bu canilerin safsatalarına meydan vermeden en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmaya ara verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.