İlçeler Haber Girişi : 11 Ekim 2012 12:30

Palandöken AB standartlarının üstünde!

Palandöken AB standartlarının üstünde!
Kişi başına düşen yaklaşık 11 metrekarelik yeşil alan ile AB standartlarının üzerin de olan Palandöken ilçesi yeşillendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Erzurum Ajans-Kişi başına düşen yaklaşık 11 metrekarelik yeşil alan ile AB standartlarının üzerin de olan Palandöken ilçesi yeşillendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İlçeye dört yıl içerisinde 21 adet yeni park kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni parkları halkın hizmetine sunmak için çalışıyor.

Hummalı bir çalışma içerisinde olan ekipler tarafından Osman Gazi Mahallesin de, 5 adet park yapımı tamamlandı. Bunlar Şehit Dursun Baltaçı Parkı, Şehit Hakan Han Parkı, Şehit Turgay Köse Parkı, Şehit Vedat Tetik Parkı ve Yahya Çoban parkı Yıldızkent Semtin de Özkan Evler Parkı, Aşkın Evler Parkı, Emek Evler Parkı, Yamanlar Parkının ardından Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde, Palandöken yürüyüş yolu, Şenbak Evler Parkı, Star Evler Parkı, Yankı Evler Parkı, Engeliler parkı, Erzurum Şehitler Parkı çalışmaları yine tamamlanarak halkın hizmetine sunulurken
ilçeni muhtelif mahallelerin de bulunan Çiçek Evler Parkı, Kontu Parkı, Cihat Dumludağ Parkı, Lokomotif Evler Parkı, Pasinler Çay Evi Parkı ise sil baştan revize edildiği belertildi.

PALANDÖKENİN İKİNCİ ÖRTÜSÜ YEŞİL OLACAK

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Her geçen yıl ilçemizdeki yeşil alan miktarı artıyor. Yeşile doymayan ilçemizin her noktasını bir parkmış gibi düşünüp, bu hassasiyetle çalışmaktayız. Palandökenimizin kışın bir örtüsü kardır. İkinci örtüsü ise yeşil olacak. Bizler bunun için bir karar aldık. Bu kararımız da asla apartman, site ve benzeri alanlarda bulunan atıl ve boş alanları satmayacak halkın ortak kullanımına açacaktır. Bizler son dört yıl içerisin de bunu yaparak yaklaşık 60 bin metrekare alan oluşturduk bu alanlara büyüklü küçüklü 21 yeni park, çocuk oyun alanı, otopark, spor alanları yaparak ilçemizin hizmetine sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Osman Bektaş Mahallesi Kayakyolu Sağlık Ocağı karışısın da yapılan 35 bin metrekare rekreasyon alanını ilk etabı olan 10 bin metrekarelik alanda Erzurum Şehitler Parkını hizmete açtık, yine Babadereli Ahmet Efendi parkı yeniden revize edilerek ve alanı 8 bin metrekareye çıkartılarak Erzurum’un ilk Engeliler Parkını yaparak engeli vatandaşlarımızın hizmete sunduk. 19 Köy Mahallemize 19 çocuk oyun alanı yaptık. İlçemizin birçok mahallesin de çocuk oyun gruplarını ve parklarında revize ve çevre düzenlemesi yaptık. Palandöken Kent Ormanı da A’dan Z’ye yenileme yaptık. Binlerce fidanı toprakla buluşturduk buluşturmaya da devam edeceğiz. Yaşanılabilir bir Palandöken için elimizi değil başımızı, gövdemizi taşın altına soktuk.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    tebrik ediyorum sayın başkanımızı yapmış olduğun bütün işlerin reklamını çok güzel yapıyor helal olsun.

  • Atilla 01 Ocak 1970 02:00

    Osman Gazi Mahallesi çıkmaz sokağa çevrilen 230. cadde - sokak - çıkmaz sokağa ve orada oturan 800 daire yede bir park düşünülmüştür inşallah. İmarda gösterilen park alanları kaybolmadıysa........