Kültür-Sanat Haber Girişi : 12 Ekim 2016 14:52

Palandöken Belediyesi Yıldızkent'te ikinci kültür merkezinin temelini atıyor...

Palandöken Belediyesi Yıldızkent'te ikinci kültür merkezinin temelini atıyor...
Palandöken Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan "İkinci Kültür Merkezi Projesi" tamamlandığında adeta göz kamaştıracak.
Erzurumajans-Palandöken Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan "İkinci Kültür Merkezi Projesi" tamamlandığında adeta göz kamaştıracak. 

Belediyenin temelini atmaya hazırlandığı devasa yatırımın ihale süreci sona ererken, projeyle ilçede çok büyük bir eksiklik daha giderilmiş olacak. 

Palandöken Belediyesi'nin kültür yatırımları kervanına bir yenisi daha ekleniyor. Maliyeti 20 milyon lirayı bulan "İkinci Kültür Merkezi"nin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Yıldızkent'te konuşlandırılacak olan devasa yatırımın içerisinde sergi salonlarından fuaye alanlarına, dersliklerden, konferans salonu ve toplantı odalarına, atölyelerden, yüzme havuzu ve fitness salonuna varıncaya kadar onlarca hizmet birimi bulunacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ve toplamda 7 bin 900 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak olan dev yatırımla ilgili olarak bilgiler veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "İkinci Kültür Merkezi'miz, ilçemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

SPOR MERKEZİNDEN FARKI OLMAYACAK

İhale süreci tamamlanan yatırımın Yıldızkent'te iki bodrum katıyla birlikte toplam 5 kattan oluşacağını anlatan Başkan Bulutlar, projenin detaylarını tek tek sıraladı. Yatırımın bodrum katında 210 metrekarelik yüzme havuzu, 15 metrekarelik çocuk havuzu, 50 metrekarelik hamam, 215 metrekarelik jimnastik salonu, soyunma ve duş kabinleri, sauna ve buhar odasının bulunacağını kaydeden Bulutlar, "Bunlara ilaveten kültür merkezimizin yine bodrum katında 300 metrekare büyüklüğünde fitness salonumuz bulunacak" diye konuştu. Söz konusu hizmet birimlerinin sadece bayanların hizmetinde olacağına dikkati çeken Bulutlar, "Yapacağımız yatırımın zemin katında ise, 150 metrekarelik sergi salonu, toplantı odaları ve yine 330 metrekarelik hanımlar kafeteryası şekillendirilecek." dedi.

DERSLİKLER VE KONFERANS SALONU...

Kültür Merkezi'nin birinci katında 7 adet derslik olacağı bilgisini veren Bulutlar, bu dersliklerin ise, müzik, ebru-hat -tezhip, kuaförlük-cilt bakımı, bilgisayar, yabancı dil, dikiş- nakış ve takı tasarım dallarında atölye olarak kullanılacağını dile getirdi. Kültür Merkezi'nin en can alıcı kısmını ikinci katının oluşturacağını belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bu katta da, 350 kişi kapasiteli konferans salonunun bulunacağını ifade etti. Bulutlar, yatırımın tamamlanmasıyla birlikte ilçenin batı tarafında çok büyük bir eksikliğin daha ortadan kaldırılmış olacağını söyledi.

İKİNCİ KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN SONA DOĞRU

Öte yandan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçeye önceki yıllarda kazandırılan Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Spor Merkezi'ni hatırlatarak, bu merkezin tam kapasite çalıştığını ve adeta bir eğitim yuvasına dönüştüğünün altını çizdi. İlçenin doğu tarafı olan Yunus Emre semtinde konuşlandırdıkları bu yatırım sayesinde verilen hizmetlerin Yenişehir ve Yıldızkent bölgesine de ulaştırılması amacıyla ikinci kültür merkezini projelendirdiklerini vurgulayan Bulutlar, "Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız bu yatırımımız sadece kültür merkezi niteliğinde olmayacak, aynı zamanda sosyal bir yaşam ortamı hüviyeti de taşıyacak. Belediyemize 20 milyon liraya mal olacak olan bu yatırımımızı, Allah kısmet ederse, 2017 sonunda tamamlamış ve ilçemizin hizmetine sunmuş olacağız." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.