Erzurum Haber Girişi : 26 Aralık 2020 15:57

Palandöken'de kayak krizi...

Palandöken'de kayak krizi...
Erzurum Palandöken Kayak Merkezine sezonun ilk turist kafilesi charter seferle Ukrayna'dan geldi. Davul zurna ve çiçeklerle karşılanan turistlere ''kayak yasak'' denilince Ukraynalılar büyük şok yaşadı.
Palandöken'de kayak krizi...

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Kış turizminin gözde merkezi Palandöken, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında yabancı turistlere de yasaklandı. İçişleri Bakanlığı'nın Valiliklere ilettiği emir kapsamında Palandöken’de görevli jandarma timleri, milli sporcular dışında yerli-yabancı hiç bir turiste kayak izni vermedi. 

 


 

Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı Palandöken'de özellikle Ukrayna'dan gelen turistler büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sabah saatlerinde davul, zurna ve çiçeklerle karşılanan turistlere yasağın onları da kapsadığı bildirilince bir çok turist oteli terk etmek istedi. Tur operatörlerinin araya girmesiyle Ukraynalılar sakinleşirken, Palandöken’deki otellerde kalan yaklaşık 250 kişi şehri terk etti.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • nihat özdemir 27 Aralık 2020 14:37

    Sayın Valimizin haberi yok mu? Niye getirdiniz turistleri de şehri rezil ettiniz ulusal medyada.

  • Rıdvan can 27 Aralık 2020 12:13

    Bu madur olan insanlar ülkelerine dönünce bizim ülkemizin saçma yayınlanan genelgelerini bağıra bağıra anlatacaklar.

  • Erzurumlu 27 Aralık 2020 09:57

    Gelen turistler PCR negatif sonucu ile gelmiyor mu? Dağda kayak yaparken virüs bulaşır mı? Bilim Kurulu kararı var mı konu ile ilgili. Erzurum'un marka değerine ve turizmine çok büyük darbe oluyor. Palandöken'de o tesisler kapanırsa yarın orada çalışanlara kim iş verecek. Erzurum milletvekilleri, muhalefet partileri mutlaka konuyu gündeme taşımalı.

  • Mustafa armağan 26 Aralık 2020 23:43

    Erzurumu bitirmeye çalışıyorlar yazik sahipsiz memlekede

  • VESSELAM 26 Aralık 2020 21:57

    Kardeşim 3 gün sonra gelseydiniz millet içerde olacak bunlar dışarda keyif yapacak kendi ülkelerinde dışarı çıkamazlar sonuna kadar kurallarına biat ederler buraya gelincede kurallardan muaf tutulurlar ne özelliğiniz var? Paranızda sizin olsun gelmeyin bu dönemde önce SAĞLIK arkadaş...!

  • Bllck 26 Aralık 2020 21:34

    Bu kadar aptalca bir mantık yok. Bu turitleri getirmek için bu kadar emek harca. Sahillere gelince iç içe girin serbest, doğuda kış turizmine hayır. Ayıp Ayıp. Bari adamları ülkelerinden getirmeseydiniz.

  • Doktor 26 Aralık 2020 21:03

    Antalya'da turistler denize girebiliyorken ve girmişken bu karar hiç doğru değil. Hem Türkiye'nin hem de Erzurum'un imajina ciddi zarar veren bir durum. Kayak yapacak kişi sayısı taş çatlasa 500'ü geçmeyecek. Yazık çok yazık sahipsiz şehir Erzurum

  • Köksal Özcan 26 Aralık 2020 21:02

    Ya kayaktan geliri olacaktı oda izin vermediler sayın yetkililer bu işe bi çözüm

  • Enes Akyol 26 Aralık 2020 18:33

    Walla kimse kusura bakmasın yazın tüm oteller plajlar açık herkes tatilini yaptı etti hiç sıkıntı yok kış geldi kayak pistleri kapansın ne güzel yaa