Spor Haber Girişi : 08 Mart 2022 13:51

Palandöken'de sporcular kıyasıya mücadele etti

Palandöken'de sporcular kıyasıya mücadele etti
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası yarışları Erzurum Palandöken'de başladı.

ERZURUM AJANS - Türkiye Kayak Federasyonu 2021-2022 sezonu Türkiye Şampiyonları Erzurum'da belli oluyor.

 

Federasyon faaliyet programında yer alan Alp Disiplini, Kayaklı Koşu ve Snowboard Türkiye Şampiyonaları bu hafta Erzurum'da gerçekleştirilen yarışlarla belirlenecek. Yıl içerisinde yapılan eleme ve ayak müsabakalarında elde ettikleri dereceler sonrasında Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan sporcular Erzurum'da kürsüye çıkabilmek için kıyasıya mücadele veriyor.


Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası bugün başlarken tüm yaş kategorilerinde 19 ilden toplam 190 sporcunun katılımı ile Palandöken Kayak Merkezi'nde gerçekleşiyor. Bu müsabakaların ardından Erzurum Kandilli Biathlon ve Kayaklı Koşu Merkezi'nde 10-11 Mart tarihleri arasında Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası 15 ilden 186 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek.


Sezon içerisinde Kayseri ve Erzincan'da yapılan etap müsabakalarının ardından Snowboard Türkiye Şampiyonası 12-13 Mart 2022 tarihlerinde 15 ilden toplam 145 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek.


Yoğun kar yağışı altında Palandöken'de başlayan yarışlar sporculara zor anlar yaşatsa da yarışların ilk gün performansları adeta nefesleri kesti.


Müsabakalarda yarın final etapları tamamlandıktan sonra sporculara ödülleri verilecek. İHA 

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.