Erzurum Düzenleme Tarihi : 26 Eylül 2020 14:40 Haber Girişi : 26 Eylül 2020 14:44

Palandöken'e otel kondu!

Palandöken'e otel kondu!
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde yapımına başlanan otel inşaatının konumu tepkilere neden oldu.

Erzurumajans-Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde yapımına başlanan otel inşaatının konumu tepkilere neden oldu. Kayak merkezine giden asfalt yolun bitişiğine kondurulan otel inşaatının, şehrin silüetini bozduğu gibi özellikle kışın kazalara da davetiye çıkaracağı belirtildi. 

 

Her geçen gün yeni bir villanın mantar gibi türediği Palandöken Kayak Merkezi’nin girişi, bu kez sessiz sedasız kondurulan otel inşaatıyla gündeme geldi. Kayak Merkezi’nin hemen alt kısmında sürekli eleştiri konusu olan dubleks villalara şimdi yüksek katlı otel eklendi.

 

Palandöken Kayak Merkezi’nin girişinde yapımı süren otel inşaatı görenleri hayret ettirdi. Asfalt yolun hemen bitişiğinde yükselen inşaat, dağın silüetini bozduğu gibi kazalara da davetiye çıkaracak bir konumda. Özellikle kış aylarında trafik kazalarının yaşandığı virajlı yolun hemen bitişiğinde yapılan binanın, kim tarafından yaptırıldığına dair bilgilendirici bir yazı da bulunmuyor.

 

Manzarayı bozdu

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler Palandöken Dağ Kafe’ye gelen vatandaşlar ise gördükleri karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Belediye tarafından hizmete sokulan dürbünle şehrin manzarasını izlemek isteyen ziyaretçiler, dev bir bina ile karşılaştı. Manzaranın silüetini bozan otel inşaatından rahatsız olan vatandaşlar, “Buraya hep geliyoruz. Manzara karşısında fotoğraflarımız var, şehri izlemek bize keyif verir. Ancak bu yapı tüm manzarayı bozmuş, doğrusu görünce üzüldük. Hangi mantıklı yapmışlar anlam veremedik” dediler.

 

Çivi bile çakılmaması gerek!

 

İnşaat halindeki otelin Palandöken Kayak Merkezi’ne zarar vereceğini söyleyen TEMA Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, “İklim Eylem Planı’nda ele aldığımız önemli konulardan bir tanesi de bu. Palandöken’in iklim değişikliğinden en az etkilenmesi, kar kalitesi ve miktarının bozulmaması için daha fazla yapılaşma olmaması gerekiyor. Bir an önce Palandöken’in master planının hazırlanması ve ortaya konulması lazım. Yapılaşmaların dağın içerisinde ve etrafında değil aşağı kısımlarda olması ile kayak merkezini koruyabiliriz. Aslında oraya çivi bile çakılmaması gerekiyor. Şimdi yapılan bu otele madem müsaade edildi, en azından çevreci bir planda yapılabilirdi. Palandöken’in yapısına uygun, yenilenebilir enerji kaynakları ile silüeti bozacak dik bina yerine yatay bina tercih edilebilir. Oradaki binalarda kullanılan doğalgazın adı doğal. Kömür kadar zararlı olmasa da kendisi de zarar. Karbon emisyonunu etkiliyor ve bu da ısınmaya yol açıyor. Ne kadar bina o kadar karbon emisyonu demek. Yetkililerin bir an önce bu konuya titizlikle eğilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Manolya Bulut/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • teşi 09 Ekim 2020 00:02

    Bu görüntü içerken manzaramı kapatır iyi olmamış

  • Bu arada hosting alın site çok kasıyor 27 Eylül 2020 00:56

    Lütfen bu işin üzerine gidin. Otel yapılacak arazi kalmadı sanki pisliğe çok olur bu işin.

  • BİLİNMİYORMUŞ... 26 Eylül 2020 20:45

    sorun Sayin Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza..cevap mı vermediler siz sordunuz da kim yaptırdı, nasıl izin çıktı diye.. yani bu çok zor olmasa gerek siz basıncılar için.. devlet sırrı değil ya.. adam binayı dikmiş oraya.. kimdir, nedir, kime yakındır öğrenmek çok zor değil..

  • Ahmet Can Öztürk 26 Eylül 2020 20:26

    Yazık ki yazık! Eyvah ki Eyvah! Şu bina Sayın Cumhurbaşkanına gösterimeli...

  • Mehmet Çelik 26 Eylül 2020 16:11

    Gerçekten süper bir habercilik başarısı sizi tebrik ederim. Turizm gelişsin turist gelsin istiyoruz. Bir milyon turist hedefimiz var. İyi güzelde bu gelen turistler tesis olmayınca nerede konaklayacak. Hem yatırım olsun diyoruz hem de yatırım yapanları alakasız şekillerde eleştiriyoruz. TEMA temsilcisi hanımefendi doğalgaz ile kömürü eşdeğer tutuyor. İnsaf