Erzurum Haber Girişi : 20 Temmuz 2021 14:17

Palandöken'i arılar koruyor

Palandöken'i arılar koruyor
Kar kalitesi ve pist uzunluğuyla gözde kayak merkezi olan Erzurum'daki Palandöken dağında bitki örtüsünü korumak için arılardan yararlanılıyor. Bu yıl ilk kez 120 kovanla arıcılığa başlayan Ejder 3200 A.Ş., sayıyı artırmayı hedefliyor.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZDeniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Dağı’nın endemik türdeki bitki çeşitliliğini korumak ve potansiyeli artırmak için arıcılık yapılmaya başlandı.

 

 

Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Palandöken’in yönetiminden sorumlu Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ejder 3200 A.Ş. yönetimi ilk etapta 120 kovan aldı.

 

 

Palandöken’in bünyesinde birçok endemik tür barındırdığını kaydeden Ejder 3200 A.Ş. Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, “Yeryüzü için arıların ne kadar önemli varlıklar olduğunu biliyoruz. Biz de Palandöken’de bitki çeşitliliğindeki kayıpları önlemek, korumak ve potansiyeli artırmak için arılardan faydalanıyoruz. Bu yıl ilk kez 120 kovan aldık ve 2 bin 600 metre rakımdaki alanda arıcılığa başladık. Üretilen organik balı da yine Palandöken’deki noktalarımızda satışa sunacağız” dedi.

 

 

Öte yandan uzmanlara göre Palandöken dağlarında, 11 familya ve 16 cinse ait 20 endemik tür yetişiyor.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.