İlçeler Haber Girişi : 19 Haziran 2013 13:33

Palandöken ilçesi rengarenk

Palandöken ilçesi rengarenk
Bir taraftan her yıl Palandöken'deki yeşil alan miktarını artıran Palandöken Belediyesi, diğer taraftan ilçe içerisindeki parkları, caddeleri ve refüjleri çiçeklerle donatarak ilçe halkına görsel şölen de sunuyor.
Erzurumajans-Bir taraftan her yıl Palandöken'deki yeşil alan miktarını artıran Palandöken Belediyesi, diğer taraftan ilçe içerisindeki parkları, caddeleri ve refüjleri çiçeklerle donatarak ilçe halkına görsel şölen de sunuyor.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte mevsimlik çiçek dikimine başlayan Palandöken Belediyesi Haziran ayının sonuna kadar devam edecek çalışmalarda Palandökenin parklarına, bahçelerine, orta refüjlerine ve peyzaj düzenleme alanlarına 60 bin yazlık çiçek dikimi gerçekleştirecek.

Yürütülen çiçek dikim çalışmalarla ilgili bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Mevsimlik olarak uygulanan çiçek dikimlerine, bu sene Haziran ayı itibari ile start verdiklerini belirtti.Başkan Bulutlar, Çalışma kapsamında; sarı ve turuncu renkli kadife çiçekleri, Çuha, Petunya, Zinya, Aslanağzı ve Lale gibi karışık türler yer aldığını söyledi.

Palandöken'de yeşil alan ve çevre düzenlemelerinin hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Orhan Bulutlar;"Amacımız yeşillikler içinde bir ilçe meydana getirmek. Çalışmalarla Palandöken rengârenk bir görüntüye kavuşmakta. Rengârenk çiçeklerin açtığı kentimizde ortaya çıkan görüntü, vatandaşlarımız tarafından çok beğeniliyor. Halkımız günün her saatinde parklarımızda bahçelerimizde renkli bir seyir keyfi yaşıyor. Yeşil bir Palandöken için 2013 yılı içerisin de 13 çeşit yaklaşık bin 500 ağaç dikimi de gerçekleştirdik. İlçemiz genelinde yaklaşık 70 parkta revize çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı içerisin de en önemlisi çocuk oyun guruplarının yenilenmesi ve alt zeminlerinin Avrupa standartların da kavukçuk sistemiyle döşenmesi. Bu çalışmalarımızı toplam maliyeti 2 milyon liraya mal olacak ilçemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ihsan eriş 01 Ocak 1970 02:00

    Güzel ilçemize bu güzel çalışmaları yaparak daha da güzeleşşitiren sayın başkanımız Orhan Bulutlara ve ekibine teşekkür ederim.

  • tekin çoşar 01 Ocak 1970 02:00

    elerinize sağlık