Bölge Haber Girişi : 29 Kasım 2009 01:12

Palandöken ilçesi ruhsatsız işyeri dolu!..

Palandöken ilçesi ruhsatsız işyeri dolu!..
Erzurum'un Palandöken ilçesindeki işyerlerinin yüzde 80'inin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ruhsatsız işyerlerini 6 ay içerisinde kayıt altına alacaklarını söyledi.

Erzurum'un Palandöken ilçesindeki işyerlerinin yüzde 80'inin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ruhsatsız işyerlerini 6 ay içerisinde kayıt altına alacaklarını söyledi.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, çok sayıda işyerinin kayıt dışı ve ruhsatsız olduğunu belirtti. Uzun zamandan beri ilçedeki bina ve işyerlerinin ruhsatları konusunda bir çalışma yapılmadığını vurgulayan Bulutlar, özellikle bina ve işyerlerini ruhsata işleyeceklerini ve kayıtlarını yapacaklarını ifade etti. Ciddi çalışmaları olduğuna vurgu yapan Bulutlar, bu iş için yirmi kişilik bir ekip oluşturduklarını ve bunların ciddi şekilde çalıştığını kaydetti.

Özellikle ilçedeki binaların yüzde 80'inin ruhsatsız olduğunu dile getiren Bulutlar, bunların kayıtlarının yaza kadar yetiştirileceğini söyledi. Kendi ilçe sınırları içerisinde bulunan iş yerlerinin ruhsat almalarına yardımcı olduklarını vurgulayan Bulutlar, tüm ikazlara, çağrılara rağmen ruhsat almayan işyerlerini kapatabileceklerinin altını çizdi. Başkan Bulutlar, ruhsatsız hiç bir şey bırakmayacaklarının altını çizdi.

İlçelerinin yeni ilçe olması nedeniyle eskiden olduğu gibi korsan bir işyeri açılmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Bulutlar, "Ben istediğim gibi dükkanı açar istediğim gibi kapatırım anlayışı artık olmayacak. Her şeyi kayıt altına alacağız. Ne zaman nerede ne açıldı, ne zaman kapandı bileceğiz. Kayıt dışının önüne geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ilçenin gelişmişlik düzeyini de gösterecek." dedi.

Erzurum'da daha bina bitmeden herkesin evine yerleştiğini belirten Bulutlar, bunun çok hatalı ve kayıt dışı olduğunu da ifade etti. Bu durum bina sakinleri açısından da olumsuzlukları olduğunu vurgulayan Başkan Bulutlar, "Biri çıksa kooperatif adına bir borç çıkarsa oradaki insanlar mahvolur. Herhangi bir hak iddia edemezler. Bunlar yasallaştırıldığı zaman da orda oturan vatandaşın cebinden çıkıyor." şeklinde konuştu.(CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.