Erzurum Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 15:22

Palandöken'in zirvesinde meteor geçidi

Palandöken'in zirvesinde meteor geçidi
Erzurum'da Palandöken Dağ silsilesinin devamında, 3 bin 200 rakımlı Karakaya Tepeleri'ndeki Doğu Anadolu Gözlemevi'nin de kurulu bulunduğu bölge; Perseid Meteor Yağmuru'nu izlemek ve görüntülemek isteyen fotoğraf tutkunlarının akınına uğradı.

Erzurum'da Palandöken Dağ silsilesinin devamında, 3 bin 200 rakımlı Karakaya Tepeleri'ndeki Doğu Anadolu Gözlemevi’nin de kurulu bulunduğu bölge; Perseid Meteor Yağmuru'nu izlemek ve görüntülemek isteyen fotoğraf tutkunlarının akınına uğradı.

 

 

Doğu Anadolu Gözlemevi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Atatürk Üniversitesi’nin desteğiyle kuruldu ve halen kurulum çalışmaları devam ediyor.

 


Erzurum Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Yıldıray Yıldırım, dernek üyeleri ile birlikte sabah saatlerine kadar çekim yaptıklarını, Perseid Meteor Yağmuru'nu fotoğraflamak için zorlu bir alanda bulunduklarını, ancak ortaya çıkan fotoğrafların ve görüntülerin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Fotoğraf tutkunları 3 bin 200 rakımlı tepede üşümemek için kışlıklarını giymek zorunda kaldıklarını ifade etti. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • özdemir 14 Ağustos 2023 18:45

    fotoğraflarda göremedik bu kişileri