Erzurum Düzenleme Tarihi : 11 Kasım 2020 15:52 Haber Girişi : 11 Kasım 2020 16:09

Palandöken Kayak Merkezi ağaçlandırılıyor

Palandöken Kayak Merkezi ağaçlandırılıyor
Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Milli Ağaçlandırma Günü' ilan edilen 11 Kasım'da 19 bin 350 fidan Palandöken'de geleceğe nefes olması için toprakla buluşturuldu.
Palandöken Kayak Merkezi ağaçlandırılıyor

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edilen 11 Kasım’da 19 bin 350 fidan Palandöken’de geleceğe nefes olması için toprakla buluşturuldu. 

 

 


 

11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmesiyle başlayan ağaçlandırma seferberliği ile yurt genelinde ağaç dikimi yapıldı. Daha yeşil bir Türkiye için ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ sloganı ile ülke genelinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Palandöken Kayak Merkezi’nde fidan dikimi gerçekleştirildi. 

 


 

20 NOKTADA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU


Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu ve kurum müdürlerinin katıldığı törende Palandöken Kayak Merkezi’nin güney kısmına 2 bin 500 fidan dikildi. İlçelerle birlikte 20 lokasyonda 19 bin 350 adet fidan toprakla buluşurken, Vali Okay Memiş, ağaçlandırma çalışmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 


 

“BİR METRE KARE BOŞ YER BIRAKMAMALIYIZ”


Palandöken’de hedeflenen rakamların hayal olmadığına dikkat çeken Vali Memiş, “Bugün hayal ettiğim proje gerçekleşti. Palandöken bizim için bir nimet. Şu an güney pistindeyiz. Bu bölgelerde bir metrekare boş yer bırakmamamız lazım. Memleketimizin her yeri güzel ama herkes ağaçların bulunduğu alanda kayak yapmak istiyor. Tabi ağaçların tutması çok kolay değil. 5-10 yıla kadar bu alanda güzel bir ağaçlık oluşacak. Muhtelif yerlere ağaç diktik ve yüzde 80’i tuttu. Tabi bizden önce 94 yılında Palandöken dağında tek bir ağaç yokken, 2020 yılında orman olmuş. Bizlerde aynı güzergâh üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz 2 yılda 1 milyon dedik ama en az 5 milyon fidanı toprakla buluşturmak azmindeyiz. Bu hayal değil. Gondolun gittiği güzergâhta bir metrekare ağaçsız alan bırakmayacağız. Bugün burada gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.