Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Aralık 2011 12:09

Palandöken`de iki parça tahta

Palandöken`de iki parça tahta
TRT Türkiye’de kayak sporunu zor koşullarda başlatan eski kayakçıların hikayesini belgeselleştirdi.
Erzurum Ajans-TRT Türkiye’de kayak sporunu zor koşullarda başlatan eski kayakçıların hikayesini belgeselleştirdi.

1940’lı 50’li yıllarda Palandöken dağının zor koşullarında Asım Kurt’un öncülüğünde bir grup hayalperestin kayak hayallerini gerçekleştirme hikayesini TRT tarafından belgesel haline getirildi.

Yönetmenliğini Aygün Filiz’in Görüntü yönetmenliğini ise Mustafa Filiz’in yaptığı belgeselde 1940lı 50li yıllarda Palandöken Dağın’da zor koşullarda kayak yapmaya çalışan eski milli kayakçıların hikayesi anlatılıyor.

2 PARÇA TAHTA İLE TARİH YAZANLAR

Son yıllarda büyük bir kış sporları merkezi olma yolunda adımlar atan Erzurum’da o yıllarda gençler ellerine geçirdikleri 2 parça tahtayı kayak gibi kullanarak harikalar yaratıyorlardı. Orhan Barışık, Fevzi Tosun ve Metin Gez anılarıyla albümlerindeki fotoğraflarla bizleri o yıllara götürüyorlar. Kiremitiktepe’de şimdi yükselen Avrupa’nın en yüksek atlama kulesinin hemen yanı başında o yıllarda küçük ahşap bir rampa vardı. Asım Kurt’un çabalarıyla kullanıma açılan atlama kulesinin yerinde şimdi sadece beton ayakları duruyor. Malzeme ve tesis olmazsa kayak olmaz gibi görünse de bu kahramanlar 2 parça tahtayı ayaklarına geçirerek birçok ilke imza atmışlardı.
İlk yayını tarihi 11 Aralık 2011 saat 15.00 (Pazar) olan belgeselin iki bölüm halinde TRT Belgesel’de izlenebileceği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.