İlçeler Haber Girişi : 07 Mayıs 2014 16:47

Palandöken'de yeşil seferberlik

Palandöken'de yeşil seferberlik
Polis Amca İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencileri ile Nenehatun Hanımlar Çarşısını esnafıyla birlikte Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde bulunan parklara yüzlerce fidanı toprakla buluşturdular.
Erzurumajans-Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünü organizasyonuyla, Polis Amca İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencileri ile Nenehatun Hanımlar Çarşısını esnafıyla birlikte Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde bulunan parklara yüzlerce fidanı toprakla buluşturdular.

Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Palandöken de 85'e yakın parkın bakım ve onarımını yaptı. Güvenliğinden, temizliğine, spor aletlerinin yenilenmesinden, havuzların yapılmasına kadar bir dizi çalışma ile halka hizmet eden müdürlük, yeni parklar yapmaya da devam ediyor. Parkların gece aydınlatmalarını da yenileyen ekipler, havuzlar ise parklara ayrı bir hava kazandırdı. Ayrıca parklarda görevlendirilen personele parkların bakımı ve güvenliği de sağlanıyor. Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünü organizasyonuyla, Polis Amca İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencileri ile Nenehatun Hanımlar Çarşısını esnafıyla birlikte Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde bulunan parklara, mavi ladin, batı ladin, süs elması, süsü eriği, huş, top akasya, salkım söğüt ve çınar yapraklı ak ağaç olmak üzere yüzlerce fidanı toprakla buluşturdular.

YEŞİL BİR PALANDÖKEN BİR SEVDAMIZ

Halkın güvenle gelip oturup dinleneceği ve çocuklarını oyun guruplarında oynatarak eğlenceli vakitler geçirebildiği parkları çoğaltmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, göreve geldikten sonra Palandökene 30'a yakın park yaptıklarını açıkladı.

Palandöken de yeşil alana önem verdiklerini belirten Başkan Bulutlar, "Palandöken de yeşil alanı en fazla olan ilçelerden biriyiz. Kişi başına düşen yeşil alan oranını 8,5 metre kareye çıkardık. Yeşil alanlar şehirlerin sağlığı ve güzelliğidir. Parkları yaparak yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam edeceğiz. Çünkü yeşil bir palandökendir sevdamız diyerek yola ikinci defa çıktık. 20 yılda ilçeye 123 bin metrekare yeşil alan kazandırılırken biz 5 yılda yaklaşık 90 bin metrekare yeşil alan oluşturduk. Buda yeşil alan noktasın da ilçemize verdiğimiz önemi gösterir. Bazı parklarımız eksikleri var bunu biliyoruz bu parklarımızı eksikleri zamanla ortadan kalkacaktır. Bu noktada biraz zamana ihtiyacımız var. Parklarımızı daha da güvenilir mekanlar olması için Mobese sitemi ve mobil güvenlik üzerin de çalışıyoruz. Sonuç olarak Hemşerilerimizden tek bir ricamız buralara sahip çıkmaları, o mekânları temiz kullanmaları yönünde olacaktır."diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.