Bölge Haber Girişi : 16 Mayıs 2011 02:14

Palandöken'de yeşil seferberlik!..

Palandöken'de yeşil seferberlik!..
Palandöken Belediyesi, Kayakyolunda 10 bin metrekare alana park yaparken cadde ve sokaklara 5 bin adet nitelikli fidan dikimine start verdi.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediyesi, Kayakyolunda 10 bin metrekare alana park yaparken cadde ve sokaklara 5 bin adet nitelikli fidan dikimine start verdi.

2011 yılını Park ve Bahçeler yılı ilan eden Palandöken Belediyesi, ağaçlandırma çalışmalarına başlayarak sarıçam, karaçam, mavi ladin, ak ladin, top akasya, sütün mazi ve huş cinsinden yaklaşık 5 bin adet nitelikli fidanı şehrimizdeki caddelerle buluşturmaya başladı.

Yıldızkent TOKİ evlerinin olduğu bölgede düzenlenen fidan dikim törenine Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri ve adayları Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık katılırken, Yakutiye Belediye Başkan yardımcısı Muhammet Zeki Gözeler, Palandöken Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Bülent Engin, Doğan Alp, Ak Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, TOKİ Emlak Site Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balkan ve TOKİ Sitesi sakinleri katıldı.

Tören öncesi kısa birer konuşma yapan Ak Parti Milletvekilleri, Belediyenin ve Hükümetin çalışmalarına değindiler. Daha sonra TOKİ Emlak Yönetimi tarafından yaptığı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Orhan Bulutlara, çiçek ve plaket takdim ettiler.

Plaket takdiminin ardından bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2011 yılı için Palandöken İlçesine daha çok nitelikli ağaçlar dikeceklerini belirtti. Belediye Başkanı Bulutlar, “ 2011 yılını belediye olarak Park ve Bahçeler yılı ilan ettik. Bu yıl şehrimizde gerek park ve bahçeler olsun gerekse orta refüj ve bütün yeşil alanlarda ciddi bir ağaçlandırma faaliyeti başlattık. Bütün caddelerimize farklı kimlikli ağaçlar dikeceğiz. İzci kardeşlerimizle birlikte ilçemize güz mevsiminde yaklaşık 2 bin 350 adet fidan dikimi gerçekleştirmiştik. Ayrıca Haziran ayın da mevsimsel çiçek dikimi yaparak caddelerimiz farklı bir renk cümbüşü içerisinde olacak” dedi.

KAYAKYOLUNA MODERN PARK

Şehrin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak, şehre oldukça güzel ve çağdaş bir silüet kazandırmak amacıyla yapılan ağaçlandırma çalışmaları eşit bir şekilde tüm mahallelerimize yansıtmayı hedefliyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçenin tamamında bulunan bize ait olan orta refüjleri ve ara caddelerimiz bitkilendirmek için çalışmaları hızla devam ederken, bu çalışmalar kapsamında şehrimizin en büyük Parkını yapmak içinde kolları sıvadık. Kayakyolu semtin de Sağlık Ocağının bulunduğu alandan Palandöken Dağı eteklerine doğru uzanan yaklaşık 10 bin metrekare kadar alanı yeşil alan yapımına başlamak üzereyiz. Bu yapılacak olan parkın sadece bir bölümü planlanan ve projeye dahil edilen alan o bölgede toplam 35 bin metrekare Palandöken ilçesi ve dağı nefes alacak bir alan olacak bu alan kısa sürede bitirilerek halkımızın hizmetine sunulacak. Ayrıca ilçe halkımıza verdiğimiz bir söz vardı. Bu sözümüzü tutmak için de site ve apartman araların da tespit ettiğimiz yaklaşık 25 bin metrekare alanda park, çocuk oyun alanı ve otopark çalışması yapacağız. Asla ve asla satmayacağız birilerine de rant kazandırmayacağız. Bu bizim halkımıza verdiğimiz sözümüzdür.” dedi.

BULUTLAR,”YAPILAN GÜZELLİKLERE SAHİP ÇIKIN”

İlçemizin görünümünü değiştirecek olan bitkilendirme ve park çalışmalarının oldukça önemli olduğunun altını çizen Başkan Bulutlar; ‘’ Çevremize ve şehrimize sahip çıkma duygusu ancak şehircilik ve çevre bilincinin oluşumuyla mümkündür. Bu yüzden de vatandaşlarımızın çevre konusunda daha bilinçli ve daha duyarlı olmalarını ve şehrimize kazandırılacak olan yeni parklarımıza, çocuk oyun guruplarına ve çevresine sahip çıkmalarını istiyorum. Çünkü yapılmış ve yapılacak olan bu güzellikler onların” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.