İlçeler Haber Girişi : 20 Mayıs 2014 16:55

Palandöken'de yıkım başladı!

Palandöken'de yıkım başladı!
Palandöken Belediyesi 2009 ve 2010 yılların da Palandöken Kayak Merkezin de 2011 Kış Oyunlarını ve farklı bahanelerle mantar gibi türeyen tesisleri yıkmaya başladı.
Erzurumajans-Palandöken Belediyesi 2009 ve 2010 yılların da Palandöken Kayak Merkezin de 2011 Kış Oyunlarını ve farklı bahanelerle mantar gibi türeyen tesislerin birçoğunun gecekondu olduğu ortaya çıkmasının ardından belediye bu kaçak yapılara önce mühür vurdu birçok yapıya da para cezası kesdi mahkeme kararını verdi. Palandöken Belediyesi yıkım ekipleri sabahın erken saatlerin de Trafo görünümlü lüks misafirhanenin yıkımını yaptı. 

PALANDÖKEN BELEDİYESİ ÇARPIK YAPILAŞMAYA DUR DEDİ


Palandöken Belediyesi yetkililerin den edinilen bilgiye göre, en son Palandöken Belediyesi tarafında Palandöken Kayak Merkezinde ve Konaklı Kayak Merkezinde tespit edilerek mühürlenen Aras Elektrik A.Ş ait iki tesis ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü tesisini arsa tahsisini olmadığı, belediyeden ruhsat olmadığı ve yapımı biran önce durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili kurumlara ve bakanlıklara yazı gönderdiği ortaya çıktı.

BELEDİYENİN ETKİN ÇALIŞMASI İLE KAÇAK YAPILARA CEZA YAĞDI


Kaçak binaların yapılmasını önlemek için belediye imar ekipleri defalarca kurumlara uyarı göndermesine rağmen kurumlar belediyeyi dikkate almayarak mühürlenen kaçak yapıların pencerelerinden girerek binanı yapımına devam ettikleri ortaya çıkmasından sonra Palandöken Belediyesi Meclisinin encümene verdiği yetkiyle Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ve Aras Elektrik A.Ş'ye ait kaçak gecekondusuna para cezası kesti.

Palandöken Belediye Encümeni 21. 12. 2010 ve 01.10. 2010 ile 18. 01. 2011 tarihlerin de verdiği karar gereği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü gecekondu binasına yaklaşık 50 bin 800 TL ceza keserken gecekonduyu yapan inşaat firmasına ise yine eşdeğer olan 50 bin 800 TL ceza uygulandı. Aras Elektrik A.Ş ise trafo için tahsis edilen Konaklı Kayak Merkezin de ve Palandöken Kayak Merkezin de arsaya elektrik trafosunun yanı sıra projede yer alamayan imara aykırı bir şekil de kaçak olarak yaptığı konaklama alanlarına ise Palandöken Kayak Merkezin deki kaçak yapısına 40 bin 981 TL ve Konaklı Kayak Merkezindeki kaçak yapısına ise 20 bin 684 TL para cezası kestiği öğrenildi.

KAÇAK YAPILARA 2014 YILI YIKIM YILI OLDU


Palandöken Belediyesi mevzuata ve imara aykırı olduğu gerekçesiyle açtığı davayı kazanarak mahkeme den aldığı yıkım kararını sabahın erken saatlerin de uygulamaya sokarak Plalandöken Kayak Merkezin de yer alan Aras Elektrik A.Ş ait Trafo görünümlü beş yıldızlı lüks misafirhanenin yıkımının gerçekleştirdi. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar," Üzerin de durduğumuz en önemli konuların başında imara ayrıkı, kaçak ve çarpık yapılaşma var.

Bu tür çalışmaları ilçemiz de müsaade etmedik etmeyeceğiz. Biz belediye olarak kanun ve mevzuat neyi gerektiriyorsa onu uyguluyoruz. Belediyemizin açtığı dava sonrası mahkeme bizleri haklı buldu ve kanuna ve mevzaata uygun olmadığının yıkılması gerektiği yönünde karar verdi. Bizler de belediye olarak bugün bu mahkeme kararını uyguluyoruz. Belediyemizin yıkım ekipleri sabahın erken saatlerin de Palandöken Kayak Merkezin de bulunan Trafo görünümlü misafirhanenin yıkımını gercekleştirdiler. Belediye olarak Palandöken Kayak Merkezinde, Konaklı Kayak Merkezinde ve ilçemiz de bu tür kaçak ve imara aykını yapılaşmalara asla izin vermeyeceğiz ne gerekiyorsa onu da yapacağız" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.