İlçeler Haber Girişi : 28 Şubat 2013 11:27

Palandöken'den online tahsilat

Palandöken'den online tahsilat
Palandöken Belediyesi, vergi tahsilatında online sisteme geçti.
Erzurumajans-Palandöken Belediyesi, vergi tahsilatında online sisteme geçti. Vergi mükellefi vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla, resmi internet adresi www.palandoken.bel.tr web sitesi, borç sorgulama ve vergi ödeme işlemlerinin rahatlıkla yapabileceği şekilde düzenlendi.

Vergiyle ilgili işlemlerin, güvenli bir ortamda tek tuşla yapılabileceğini belirten Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Son teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, vatandaşlarımızı, belediyeye gelme ve kuyruk derdinden kurtardık" dedi.

Bir süredir üzerinde çalışılan online tahsilat sisteminde, güvenliği en üst noktada tutmak için çalıştıklarını belirten Başkan Bulutlar, vatandaşların online sistem üzerinden borç ödeme işlemi gerçekleştirebilmesi için siteye üye olma şartı aranmayacağını belirtti. TC kimlik numarasıyla veya sicil numarasıyla yapılan giriş işlemi sonrası yapılacak
işlemlerde birey ile bankanın baş başa kalacağı belirten Bulutlar, şunları söyledi:
"Zorunlu olmasa da üyeliğin hem bireyin hem de sistemin güvenliği açısından önemli. Vatandaşlarımız açısından da son derece güvenli bir sistem oluşturduk. Sistemimiz sertifikalı bir sitemdir. Vergi mükelleflerimiz, belediyeye gelme zorunluluğundan kurtularak, yeni sistemle, emlak, ilan-reklam, eğlence, çevre temizlik vergilerinin tümünü internet ortamında sorgulayıp, ödemelerini yapabilecek. Emlak vergisi, çevre ve temizlik tarifelerine kadar her şey birkaç dakikalık işlemle öğrenilecek. Web sitemizde e-belediyecilik hizmeti sayesinde vatandaş hiç sıra beklemeden, erişim imkânlarından faydalanarak işlemlerini yapabilecek."dedi.

Son teknolojiyle yapılan internet sitesinde vatandaşın belediyeyle ilgili merak ettiği tüm sorulara da yanıt bulacağının altını çizen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Şeffaf belediyeciliği en iyi şekilde uyguluyoruz. Web sitemiz üzerinden, vatandaşlarımız, ilçemizle ilgili en doğru ve en yeni bilgiye kısa sürede ulaşabilecek. Belediyemizin çalışmalarını yakından takip edip, öneriler, çözümler, istekler, şikayetlerini iletebilecekler" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.