Spor Haber Girişi : 20 Kasım 2013 20:58

Palandöken'e kış sporları safarisi

Palandöken'e kış sporları safarisi
Bu yıl Palandöken Kayak Merkezi'ne gelecek olan yerli ve yabancı misafirleri çeşitli sürprizler bekliyor.
Erzurumajans-Bu yıl Palandöken Kayak Merkezi'ne gelecek olan yerli ve yabancı misafirleri çeşitli sürprizler bekliyor.

2011 Universiad Kış Oyunları için yapılan bir çok tesis, bu sezon yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaya hazırlanıyor. Yapılan yatırımların turizme açılması, Erzurum'a gelen kayak severlerin doyasıya zaman geçirmelerini sağlayacak. Yerli ve yabancı misafirlerine bu yıl sadece kayak zevkini tattırmayacaklarını belirten Polat Renaissance Hotel, Genel Müdürü Bora Kanber, ''Misafirlerimize birçok sürpriz hazırladık. Erzurum'a gelen yerli ve yabancı konuklarımız kar ve kış sporlarına doyacak'' diye konuştu.

POLAT HOTEL'DEN PALANDÖKEN'İ KURTARACAK PROJE

2011 Üniversiad Kış oyunları için yapılan tesislerle Türkiye'nin tek kış sporları merkezi haline gelen Erzurum, bu yıl kış turizmde farkındalık yaratmaya hazırlanıyor. Erzurum'a yapılan yatırımları turizme açılması için çalışmalara hız verdiklerinin altını çizen Polat Renaissance Hotel Genel Müdür Bora Kanber, Palandöken için kurtuluş reçetesi olacak bir projeyi hayata geçiriyor. Kar Sporları safarisi adlı projeyle ilgili bilgi veren Müdür Bora Kamber, '' Bu yıl konuklarımıza kar ve kış sporları ile vazgeçilmez anlar yaşatmak istiyoruz. Erzurum'a yapılan yatırımlar ülkemizin tek kış sporları merkezi olmamızı sağladı. Bu avantajımızı her yönü ile kullanmak için başta Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak ve diğer yöneticilerimizle sürekli görüşmeler yapıyoruz. Misafirlerimiz gündüz kayak yapacak, akşam saatlerinde de , buz pateni, curling ve buz hokeyi yaparak kış sporları safarisine katılmış olacak. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz'' diye konuştu.

ÖNCE EĞİTİM SONRA TURNUVA


Polat Renaissance Hotel'e gelen konuklarına Kar Sporları Safarisi yaptırmak istediklerini söyleyen Kanber,'' Belirlenen günlerde konuklarımızı kış sporları tesislerine götürerek, isteğe bağlı olarak Curling, Buz Pateni, Buz Hokeyi gibi sporlarda ilk iki gün eğitim almalarını, ardından takımlar oluşturarak maç yapmalarını sağlayacağız. Konuklarımız kayağın yanı sıra diğer tüm kış sporlarını yapmalarını ve Erzurum'da kaldıkları süre içerisinde tatillerini doyasıya yaşamaları her türlü olanaklarımızı seferber ettik ;Gece gündüz çalışıyoruz '' şeklinde ifade etti. Kendi misafirlerinin yanı sıra diğer otellere gelen konuklara da bu hizmeti vermek istediklerini söyleyen Kanber,'' Polat Renaissance Hotel misafirlerinin yanı sıra Palandöken kayak merkezine gelen yabancı tüm konukların önce eğitim almalarını ardından turnuva şeklinde oteller arası maç yapmaları bizi sevindirir. Bu tip organizasyonlar hem şehrimizi tanıtma açısından hem de konukların Erzurum'da kaldıkları süre içerisinde unutulmaz anlar yaşaması bakımından güzel olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

POLAT RENAİSSANCE HOTEL PALANDÖKEN'E BU YIL 5 MİLYON TL YATIRIM YAPTI


Palandöken Kayak Merkezi'ne yaptıkları yatırımlarla bu yıl adından sıkça söz ettiren Polat Renaissance Hotel, 2013 yılı için 5 Milyon TL'lik harcayarak sezona hazır hale geldi. 7,5 Km'lik kendilerine ait olan pistlerde genişletme çalışmalarını tamamladıklarını belirten Bora Kanber,'' 5 adet pistimizin en dar kısımları 35 metreye kadar genişledi. Pistlerimizde güvenli kayak yapılması için kar perdelerimizi hizmete soktuk. Kar sıkıntısı yaşanmaması için suni kar makinelerimiz hazır. 40 Bin metreküp su kapasiteli göletimiz tamamlanmış durumda. Gece kayak yapılabilmesi için 600 metrelik bir alanı ışıklandırdık. Biz yatırımlarımızı Erzurum'a yapıyoruz. Kış Turizminde ilkleri gerçekleştirerek farklılığımızı ortaya koymaya devam edeceğiz'' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.