İlçeler Haber Girişi : 31 Ekim 2012 13:30

Pasinler lisesi akıllı tahtaya geçti

Pasinler lisesi akıllı tahtaya geçti
Erzurum Pasinler’de, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Pasinler Lisesi akıllı tahta teknolojisine geçti.
Erzurum Ajans-Erzurum Pasinler’de, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Pasinler Lisesi akıllı tahta teknolojisine geçti.

Pasinler Lisesi Müdürü Resul Polat, bütün dersliklere kurulan akıllı tahtaların en ileri teknolojiye sahip olduklarını, çoklu dokumatik özelliğiyle kullanım kolaylığı sağlayan akıllı tahtalar sayesinde eğitim-öğretimdeki başarının artacağını belirtti.

2012-13 eğitim ve öğretim yılı başlangıcından itibaren bütün derslikler de derslerin tahtalara yüklenerek istenilen derse, istenilen sınıfta erişilebildiğini söyleyen Polat, “Bu sayede kitap taşıma derdi ortadan kaktı. Kitapta gösterilmek istenenler tahtaya yansıtılıyor. Aynı zamanda renkli kalem seçenekleriyle de tahta üzerinde çizimler yapılabiliyor. Konuyla alakalı çıkmış sorulara da konunun anlatıldığı sayfada hemen ulaşıyor” dedi.

Bunun yanında akıllı tahtaya yüklenen sınıf listeleriyle anında yoklama alınabildiğini belirten Okul Müdürü Resul Polat, gelmeyen öğrenci velilerinin cep telefonlarına otomatik olarak bir mesaj gönderildiğini kaydetti. Polat, ders aralarında beklemeye alınan tahtalarda veciz sözler ve duyuruların yer aldığını ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.