Ekonomi Haber Girişi : 17 Kasım 2014 19:39

Pasinler'de işsizlere TIG kaynakçılığı kursu

Pasinler'de işsizlere TIG kaynakçılığı kursu
TANAP projesinde çalıştırılması planlanan ve büyük ölçüde alımı yapılacak olan kaynakçılar için Halk Eğitim Merkezince "TIG Kaynakçılığı" kursu açıldı.
Erzurumajans-Pasinler Kaymakamlığı ve Pasinler Belediyesi tarafından ilçeden geçecek olan ve şantiyesinin de kurulmasıyla başlanan TANAP projesinde çalıştırılması planlanan ve büyük ölçüde alımı yapılacak olan kaynakçılar için Halk Eğitim Merkezince "TIG Kaynakçılığı" kursu açıldı.

Konuyla ilgili açıklama da bulunan Pasinler Kaymakamı Ali Ada, önemli imalat yöntemlerinden olan kaynak teknolojisinin öneminin gün geçtikçe arttığını belirterek, "Bunun en temel nedeni kaynaklı imalat yapılan sektörlerin (Doğalgaz ve Petrol Boru Hatları, otomotiv, gemi inşa, çelik konstrüksiyon vb.) hızla gelişmesi ve ülkemizde bu tür imalatların yaygınlaşmasıdır. Yeni malzeme araştırmalarının artmasından dolayı, buna bağlı olarak kaynak tekniklerinin gelişmesi, kaynak makinesi ve donanımlarında yeni buluşların olması kaçınılmazdır. Ülkemizde bu konuda tasarım ve imalat gücünü kullanarak önemli katma değerler üretmektedir" dedi.

Kaynakçılığın her dönemde olması zorunlu olan bir meslekler arasında olduğunu belirten Kaymakam Ada, sürekli yeni makinelerin icat edilmesine karşın, mutlaka bir kaynak operatörüne ihtiyaç duyulduğunu, bu bağlamda kaynakçının, her dönemde iş bulma sıkıntılarının olmayacağını söyledi.

Ada, "Pasinler ilçemizde kurulacak olan TANAP Projesi Şantiyesinde yüzlerce kaynakçıya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda Pasinler Halk Eğitim Merkezi tarafından Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Metal Teknolojisi bünyesinde açılmış olan "TIG Kaynakçılığı Kursu" ile bu ihtiyacın giderilmesi konusunda önemli bir adım attık." diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.