Eğitim Haber Girişi : 20 Ocak 2014 12:41

Pasinler'de meslek edindirme kursu

Pasinler'de meslek edindirme kursu
Açık Öğretim Lisesinde okuyan kız öğrencilerinin meslek liselerine geçip, meslek edinmelerini sağlamak için eğitim semineri verildi.
Erzurumajans-Açık Öğretim Lisesinde okuyan kız öğrencilerinin meslek liselerine geçip, meslek edinmelerini sağlamak için eğitim semineri verildi.

İlçe Kaymakamı Ali Ada'nın eşi Ayfer Ada başkanlığında oluşturulan komisyonda alınan kararlar sonrasında İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çok amaçlı salonunda Açık Öğretim Lisesinde okuyan kız öğrencilerin ileride bir mesleklerin olması için Açık Meslek Liselerine kayıt yaptırmalarının kendilerine sağlayacağı katkı anlatıldı.

Komisyon Başkanı Ayfer Ada, ilçede açık öğretim lisesinde okuyan bütün kız öğrencilerine bilgi vermek üzere eğitim semineri düzenlediklerini, öğrencilerin normal açık öğretim liselerinin yanı sıra ilçede açık öğretim meslek lisesinde bulunduğunu, açık meslek liselerinin de eğitim olanaklarını bilmeleri için böyle bir bilgilendirme toplantısına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Seminere katılan yaklaşık 50 kız öğrenciye Pasinler Mesleki Eğitim ve Teknik Merkezi Müdürü Saim Dilli sinevizyon eşliğinde meslek lisesinde bulunan programların ve bu programlarda okuyan öğrencilerin diğer liselere göre daha avantajlı olduğunu belirterek, Meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin iş hayatına daha erken atılabildiğini, en önemlisi ise meslek liselerinden mezun olan öğrencilere iş yeri açmalarında daha kolaylıklar sağlandığını dile getirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.