Bölge Haber Girişi : 14 Eylül 2017 13:00

Passolig sürgünü ve Erzurum'un sahipsizliği

Passolig sürgünü ve Erzurum'un sahipsizliği
Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un "Passolig sürgünü" en az 120 gün daha devam edecek. B.B. Erzurumspor yönetiminin, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ''İlk yarı maçlarımızı deplasmanda oynayalım'' talebine de 'red' cevabfı geldi.

Geçtiğimiz sezon 24 Mayıs'ta İstanbul'da oynanan Gümühanespor maçını kazanarak T.F.F. 1.Lig'e çıkan B.B. Erzurumspor'un, iç saha maçlarını oynadığı Kazım Karabekir Stadyumu'na aradan geçen beş aylık süreye rağmen 'Passolig' turnikeleri takılmadı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorumluluğundaki turnikelerin Kazım Karabekir Stadyumu'na takılmaması nedeniyle B.B. Erzurumspor, evinde maç yapamıyor. B.B. Erzurumspor yönetiminin 'Futbol Federasyonu' nezdinde ki tüm girişimleri de sonuçsuz kaldı. Erzurum'daki siyasilerin de konuya duyarsız yaklaşımları sonucu B.B. Erzurumspor'un ilk yarı maçlarını Erzurum'da oynayamayacağı kesinleşti. Bu duyarsızlık devam ederse ikinci yarı maçlarının da Erzurum'da oynanıp oynanamayacağı meçhul...



Erzurumajans, olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda B.B. Erzurumspor ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasındaki yazışmalara ulaştık. Adeta bir skandalın ve sahipsizliğin belgesi olan bu yazışmalar aynı zamanda bir şehrin siyasi anlamda da ne kadar öksüz bırakıldığını ortaya seriyor.



24 mayıs günü şampiyonluk kupasına dokunmak için birbirlerini ezen, o kupayı kazanan futbolcuların bile kutlama merasimlerinde fotoğraflara girmesini engelleyen değerli milletvekillerimiz nerede?

Erzurum özelikle son 20 yıl içerisinde yapılan tesislerle bir spor kenti konumuna geldi. Özellikle kış sporları alanında düzenlenen uluslararası organizasyonlarlada rüştünü ispat etti. Bu gelişimin doğal sonucu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da 16 Nisan referandumu öncesi Erzurum'da düzenlediği mitingde  Erzurum'un yeni hedefinin olimpiyatlar olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından siyasi şovmenler hemen kollarını çemirledi. Her konuda olduğu gibi bu işe de balıklama dalan ilk siyasimiz Sayın Milletvekili Mustafa Ilıcalı'ydı.. Bay Ilıcalı, günlerce konuyla ilgili açıklamalar yaptı, TBMM'de konuyu gündeme taşıdı. Olimpiyat düzenlemeye talip Erzurum'da, 4 tane turnikenin  4 aydır stadyuma yerleştirilmesi için ne söyledi, kimle görüştü?

Ve diğer siyasilerimiz... Sayın Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, sizin Türkiye'de ki 35 stadyuma kurulmuş olan ama nedense Erzurum'a çok görülen ve 17 yıl sonra yeniden üst liglerde mücadele etme hakkı elde eden B.B. Erzurumspor ile ilgili bir kaygınız var mı? Pardon, bu konuda size bir şey diyemeyiz...  Doğru ya siz Türkiye'nin bakanıydınız, Erzurum ya da Erzurumspor ne ki!

Veya edebi nutukları ve mesajlarıyla Erzurum'un makus talihini değiştiren Sayın Milletvekilimiz İbrahim Aydemir, sahi sizin bu anlamda hangi girişiminiz oldu?

Ve her konunun uzmanı, halkın vekili, dağ-taş durmadan gezen kimine göre Erzurum'un son Nene Hatun'u Zehra Taşkesenlioğlu, o iş bitirici tavrınızla bu konuda bir girirşimde bulundunuz mu?

Unutmadan birde uluslararası siyaset dehası, ülkenin iç meselelerini derin analizleri ile gündeme taşıyan, CIA, MOSSAD ajanlarının ülkemiz için hangi karanlık organizasyonlar tertiplediğini her fırsatta anlatarak milletimizi uyanık olmaya çağıran Sayın Orhan Deligöz, bu turnike meselesinden haberiniz var mı? Bu iş TFF'de yuvalanmış CIA ajanlarının bir oyunu olabilir mi acaba!

Peki bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve B.B. Erzurumspor yönetimi ne yaptı? Kimse kusura bakmasın onlarda işin ciddiyetini bir türlü anlayamadılar.

Sadece, yerel medyada gündeme gelen tepkilere karşılık "biraz daha sabredin" diyebildiler...  Düşünün!  TFF'ye 11 Eylül'de yazdıkları yazıda, ''Çok mağdur oluyoruz. Bu turnikelerin 120 günden önce yapılamayacağı belirtiliyor. Stadyum reklamı aldığımız onlarca firma bizi mahkemeye veriyor, onlarcası sözleşmesini iptal ediyor. Hiç değilse bu saatten sonra evimizde oynanacak maçlarımız deplasmanda oynatın '' diye yalvarmışlar.

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, bu yakarışı da ciddiye almamış, hemen iki gün içerisinde verdiği cevapla Erzurumspor'un hakkını açıkça gasp edip, koca bir kentle dalga geçmeye devam ediyor...

Sonuç olarak, iş yine başa düşüyor. Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a... Hem bu şehir 15 yıldır yüzde 80 civarındaki oyu yukarıda ismi geçen şahıslara vermedi ki... Erzurumluların Sayın Erdoğan'a, Erdoğan'ın da Erzurum'a farklı bir sevgisi var. Bu işi çözerse yine Cumhurbaşkanı Erdoğan çözecek.. Ancak Sayın Cumhurbaşkanının hala ne bu konudan, ne de Erzurumspor'a gönül vermiş 10 binlerce taraftarın mağduriyetinden haberi var...

Hadi bu sorumluluğu da medya olarak biz üstlenelim, bu skandalı ve çaresizliği anında takip edildiğimiz Cumhurbaşkanlığı makamına iletmiş olalım da şu öksüz kentin büyük siyaset dahisi çok değerli milletvekillerine hem bir katkımız olsun hem de üzerlerindeki ağır yükü azıcık hafifletmiş olalım. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tolgahan 01 Ocak 1970 02:00

    Stada led ampul lazim bence bosverin turnikeleri

  • levent 01 Ocak 1970 02:00

    Üstad kalemin dert görmesin bu şehrin sahipsizliği ancak bu kadar güzel anlatılabilir. eline yüreğine sağlık

  • Ülkücu Genç 01 Ocak 1970 02:00

    Memleketimizin bir tane takimi oldu 18 yıl aradan sonra 1.lige cıktık onu bile cok gördüler.velhasıl şu akpli milletvekilleri hadi reklamı yapmayi birakin icraat yapın Erzurumsporu rezil ettniz be yazıklar olsun size

  • Vedat Karataş 01 Ocak 1970 02:00

    Boy boy her karede resim veren zafer aynalı'ya bu beceriksizlik az bile.

  • Rehberr 01 Ocak 1970 02:00

    Hilmi yuvakuran 20 gün sonra o dediğin adam bu gişeleri kurdurmazsa burdan sana selam söyleyip öpeceğim

  • Vedat Karataş 01 Ocak 1970 02:00

    Yerden göğe kadar on numara yazı. Şuda bir gerçek ki bu yazı sezon başlamadan yazılmalıydı. Yinede iyi bir ses olmuş. Aleme duyurulan bu yerinde tespitler için ne kadar methiye düzülse az. Boş zamanlarında belediye başkanına, beceriksiz yöneticilere, "seçilmişlere" yağ çeken yerel medyaya da ibret olsun bu yazı.

  • passolig 01 Ocak 1970 02:00

    orhan deligöz kim.....milletvekilimiz oluyormuş yeni duydum

  • erzurumspor 01 Ocak 1970 02:00

    Zafer aynalıya söylesek halleder...kukla başkan şampiyonluk kupasını taraftara göstermeyen yalaka tayfası ve ak parti milletvekiller ne oldu nerdesiniz seçime daha cok var haklısınız..

  • sürgün şehri 01 Ocak 1970 02:00

    Lanet olsun..

  • erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Şov yapan ak parti milletvekilleri nerde

  • Kağızmanlı 01 Ocak 1970 02:00

    Bu işi çözerse Orhan DELİGÖZ çözer demedi demeyin ona söyleyin

  • Hilmi Yuvakuran 01 Ocak 1970 02:00

    Sözde yazı yazmışsın bravo sana, Mustafa Ilıcalı işi yapmaya çalıştı beceremedi daha sonra işin tüm detaylarını Orhan Deligöz kardelen tv deki programda açıkadı. Olayın sorumlusu vali ve ve yönetimdir. çok şükür vekil araya girdi de 20 güne yetiştirecekler.