Kültür-Sanat Haber Girişi : 13 Nisan 2021 20:46

Pasta yerine söz kesti!

Pasta yerine söz kesti!
Halk kültürü elçilerimizden aşıklarımızın en çok da üretenlerinin hayranıyım. Sadece bildik, klasik sözleri değil anlık deyişleri de saza döken aşıkları diğerlerinden çok daha kıymetli bulmuşumdur.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Yakından da bilirim, bu konuda haber yapmışlığım da vardır. Rahmetli Aşık Yaşar Reyhani bunlardan biridir. Spontane deyişleri çoktur, saza da döken. O yüzden de bu alandaki atışmalar oldum olası çok hoşuma gitmiştir. Sadece ayak denilen o başlangıç kelimesi yeterlidir o yetenekli halk ozanları için. Kal mezarımda ve Dadaş’a sor parçaları ile en çok dinlenen halk ozanlarından olan Sıtkı Eminoğlu da üreten aşık olduğunu öyleydi ama bunu bir kere daha ortaya koydu.

 

İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Ergün Engin’in doğum gününde öyle güzel bir şey yaptı ki, sanırım Engin’in o gün aldığı en güzel doğum günü hediyesiydi. Eminoğlu tam bir aşık dostu olan Ergün Engin’e doğum gününde pasta yerine sazı ile söz kesti. Engin’i anlatan bir dörtlükle onun doğum gününü kutlayan Eminoğlu, farklılığını ortaya koydu ki bu tarafı benim için on numara beş yıldız oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.