Erzurum Haber Girişi : 21 Haziran 2022 10:47

Pazar kuruldu ama...

Pazar kuruldu ama...
Avrupa'nın en büyük canlı hayvan pazarı olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı'nda, Kurban Bayramı öncesi satıcılar yerini aldı. Ancak fiyatlar el yakıyor. 

ERZURUM AJANS / Kurban Bayramı öncesi satıcılar Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nda hayvanlarını görücüye çıkardı.

 

160 bin metrekare alan üzerine inşa edilen pazarda binlerce satıcı ve alıcı kurbanlık hayvanlar için bir araya geldi. Pandemisiz ilk Kurban Bayramı’nda satıcılar ve vatandaşlar sopa yerine tekrardan el sıkışarak geleneksel kurban pazarlıklarını yaptı.

 

 

Öte yandan, pazarda küçükbaş hayvanların fiyatları bin 500 liradan başlayıp 4 bin 500 liraya kadar giderken, büyükbaşlarda ise düve cinsler de 11 bin liradan başlayıp 17-18 bin liraya kadar satılıyor. Tosunların fiyatları ise 50-60 bin TL’yi buluyor.

 

Besici Umut Çat, “Bu sene et pahalı ama mal para etmiyor. Alıcılar biraz çekimser davranıyor. Mal para eder mi, kurbanlık nasıl gidecek diye düşünüyorlar. Büyükbaş hayvanlarda 11 binden başlıyor fiyat, tosunlarda 50-60 bin TL’yi buluyor. Kurban Bayramı'na kadar malı burada bağlıyoruz, bayram günü sahibine teslim ediyoruz” diye konuştu. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaşbey 23 Haziran 2022 00:25

    Ver yetkiyi gör etkiyi derken yalan söylemiyordu.

  • Adem adem 21 Haziran 2022 22:08

    Hac ibadeti hayal oldu kurban hayal oldu zekat zaten veremiyoruz oruç sallantıda elimizde sadece namaz kaldı hayaldi gerçek oldu

  • ali er 21 Haziran 2022 11:38

    milltte para yok değil 60 bin 6 bin tl olsada alamayız. parası olan alsın kessin bizede versin.