Erzurum Haber Girişi : 11 Kasım 2011 13:24

Pazarcıların soğuk sıkıntısı

Pazarcıların soğuk sıkıntısı
Erzurum`da pazar alanlarında sattıkları meyve ve sebzelerle geçimini sağlamaya çalışan esnaf, yaktıkları kağıt ve tahta parçalarıyla ısınmaya çalışıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum`da pazar alanlarında sattıkları meyve ve sebzelerle geçimini sağlamaya çalışan esnaf, yaktıkları kağıt ve tahta parçalarıyla ısınmaya çalışıyor.

Erzurum kent merkezinde birçok yerde kurulan pazar alanlarında kamyonlarına doldurdukları ürünlerle satış yapmaya çalışan vatandaşlar, bir yandan da soğuk hava ile mücadele ediyor. Kış mevsiminde satış yapmanın zorluklarını yaşayan pazar esnafı, sabahın erken saatlerinde kurdukları tezgahlarıyla ekmek kazanmaya çalışıyor. Gündüzleri zaman zaman sıfırın altına düşen soğuk havada çalışan esnaf, giydikleri kalın giysilere rağmen el ve ayaklarının üşümesine engel olamıyor. Çevreden toplanan kağıt ve tahta parçalarını üşüyen elleriyle tutuşturmaya çalışan esnaf, birkaç odun parçası ile de ateşi beslemeye uğraşıyor. Ancak yaktığı ateşin soğuk havada fayda etmediğini ifade eden pazarcılar, "Ateş yakıp elimizi, ayağımızı ısıtmaya çalışıyoruz. Hava soğuk, bu ateşi de yakmasak donacağız. Isınamıyoruz, ama idare ediyoruz." diye konuştular.

Öte yandan Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, kar yağışının hafta sonu da devam edeceği tahmin ediliyor.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceyle Ardahan`da ölçüldü. Diğer illerde hava sıcaklığı Kars`ta eksi 5, Bayburt ve Erzurum`da eksi 2, Ağrı`da eksi 1, Erzincan`da 0 ve Iğdır`da 5 derece olarak kaydedildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.