İlçeler Haber Girişi : 18 Ağustos 2012 13:15

Pazaryolun'da umuda yolculuk

Pazaryolun'da umuda yolculuk
2012 yılında hazırlanan SODES Projeleri kapsamında, Pazaryolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamlı bir projeye imza attı.
Erzurum Ajans-2012 yılında hazırlanan SODES Projeleri kapsamında, Pazaryolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamlı bir projeye imza attı. Pazaryolu İlçesi önemli olan ve Kaymakam Taner Tengir’in özellikle kabul edilmesi konusunda büyük destek verdiği, “Haydi Pazaryolu Geleceğin Umut Dolu” Projesi, Başbakanlık DPT tarafından kabul edildi. Toplam maliyeti 163 bin 629 TL olan ve 128 öğrencinin yararlanacağı proje İlçenin umutla beklediği bir proje oldu.
“Haydi Pazaryolu Geleceğin Umut Dolu” Projesi ile Sosyal Kültürel ve Çocuk Eğitim Merkezlerinde risk altındaki öğrencilerin ders çalışabilecekleri, etüt yapabilecekleri, sportif kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunabilecekleri mekanlar oluşturulmakta ve bu yolla öğrencilerin zihinsel, duygusal, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
İlçe Kaymakamı Taner Tengir, “Proje ile bu güzel ve şirin ilçemizin, mahalle ve köylerinden gelen, yeterli maddi imkanı bulunmayan özellikle ailelerinden, anne ve babalarından ayrı kalarak ilçede yatılı olarak kalan Ortaokul ve lise çağındaki bu güzel yavrularımıza, gerek eğitim ve öğretim yönünden gerekse sosyal yaşam kalitesi yönünden düşük olan standartlarını, proje kapsamındaki faaliyetlerle yükseltilmesi amaçlanmaktadır” dedi.
Kaymakam Tengir, daha sonra şunları kaydetti “Bu proje ile kız öğrencilerimizin eğitimi ile ilgili çalışmalara ağırlık verilerek okullaşma oranı düşük olan bu öğrencilerimize gerekli şatların oluşacağını aynı zamanda, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, maddi imkansızlıklar,fiziki ve sosyal alt yapı yetersizliği nedeniyle SBS ve üniversite sınavları için hazırlık dershanelerine gidemeyen öğrencilere açılacak kurslarla ders takviyesi yapılacağını,sosyal alana yönelik gezi piknik gibi aktivitelerle öğrencilerin sosyal yönlerinin geliştirilmesi düşünülmüştür. Bu amaçlarla Pazaryolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışama Vakfı olarak diğer kurumlar ve ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ile işbirliği içerisinde, öğrencilerimizin hem kendi geleceklerini kurtarma hem de memleketimize güzel hizmetler veren, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler haline getirilmesini sağlamaktır.”
Kaymakam Taner Tengir, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, asıl işin bundan sonra başlayacağını ve çalışmalara hız verilmesini istedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.