Erzurum Haber Girişi : 24 Mart 2017 18:45

PERDER'den insan kaynakları eğitimi

PERDER'den insan kaynakları eğitimi
Doğu Anadolu PERDER, üye firma çalışanlarının iş kalitesini arttrımak için eğitimlerine devam ediyor.
Erzurumajans-Doğu Anadolu PERDER, üye firma çalışanlarının iş kalitesini arttrımak için eğitimlerine devam ediyor. PERDER Yönetimi, 2017 Eğitim Programını ikinci bölümünü Polat otelde düzenledikleri toplantı ile gerçekleştirdi.

Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği (PERDER), üye firmaların mağaza müdürleri, koordinatörler ve bölge müdürlerine yönelik iş kalitesini, sağladığı eğitimlerle artırmaya devam ediyor. 2017 yılının ilk eğitim programını Bingöl, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars ve Erzurum'dan 70 kişinin katılımıyla 21-22 Şubat tarihlerinde yapan PERDER, bu yılın ikinci eğitim programını ise 21-22 Mart'ta Polat otelde gerçekleştirdi. Açılışını Doğu Anadolu PERDER Başkanı Ömer Düzgün'ün yaptığı ve 2 gün boyunca devam eden eğitimde, İştesiz Eğitmeni Tuğba Camuzoğlu, İnsan Kaynakları uygulamalarını kapsayan Mülakat Teknikleri, Performans Değerlendirme, Oryantasyon, Mevzuat ve Denetim iş süreçlerinde öne çıkan ana başlıkları katılımcılarla paylaştı.

"Norm Kadro Seçimi Doğru Yapılmalıdır"

İşveren veya firmaların insan kaynakları biriminin personel alımında dikkat etmesi gereken kurallara dikkat çeken Tuğba Camuzoğlu "Öncelikle personel alacak olan firmanın norm kadro çalışmanı doğru yapması gerekir. Bu norm kadro, birimde çalışacak olan personel sayısını belirlemektir. Örneğin bir markette kaç kasiyerin olması gerektiğini tespit etmektir. Bunun ardından işveren veya insan kaynakları personel alımındaki beş şifreye dikkat etmelidir. Aslında firmaya personel alımı yapılması evlilik gibidir. İşçi ve işverenin; kişinin niteliğine, şirketin ve işin niteliğine uyması durumudur. Dolayısıyla eğer kişinin niteliği işin niteliğine uygun olursa çok başarılı bir seçim olmuş oluyor. Bu anlamda sevmek, istemek, kalıcı olmak, tecrübenin ve niteliğinin uygun olması, kişinin özü çok önemlidir."dedi.

Kariyer planlaması yapın

İşçilerinde dikkat etmesi gereken kurallara vurgu yapan Camuzoğlu, "İşçiler, bir işe başvuru yapmadan önce ne istediğini doğru belirlesinler. Bu en önemli kuraldır. İşçiler eğer istediklerini doğru belirlerse o zaman mutlu olacaklar. Mutlu oldukları zaman da başarılı olacaklar. Bazen kariyer planlamasını doğru yapamayan, ne istediğini tam belirleyemeyen adaylar oluyor. Bu yüzden adayın, doğru bir kariyer planlaması, ne istediğinin belirlenmesi kendisinin farkında olması çok önemlidir." diye konuştu.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları Eğitmen Tuğba Camuzoğlu ve PERDER Başkanı Ömer Düzgün tarafından sunuldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.