Bölge Haber Girişi : 20 Şubat 2010 01:57

Petrol kaçakçılarına 7 tutuklama!..

Petrol kaçakçılarına 7 tutuklama!..
Kaçak mazot sattıkları ve mazota katkı maddesi ekledikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 17 kişiden 7’si tutuklandı.

Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Tanker25′ kod adlı petrol kaçakçılığı operasyonunda, örgütlü olarak kaçakçılık yaptıkları, rüşvet ve sahtecilik eylemlerinde bulundukları ileri sürülen 22 kişi gözaltına alındı. Şahıslardan 7’si tututuklandı.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde TANKER 25 kod adıyla başlatılan planlı operasyon kapsamında; Erzurum merkezli Erzincan, Kars, Iğdır ve Ağrı illerinde faaliyet yürüten bir petrol firması sahibi A.E isimli şahıs liderliğinde yapılandığı ileri sürülen suç örgütünün, 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu’nda suç sayılan fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyeti kapsamında edimin ifasına fesat karıştırmak, rüşvet vermek, vergi kaçakçılığı yapmak, sahte fatura düzenleme, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri ve bu yolla yaklaşık 1,5 milyon TL haksız kazanç elde ettiği belirlendi.
Erzurum Merkez ile Trabzon, Batman, Iğdır, Samsun, Kayseri, Erzincan, Şanlıurfa ve Kırklareli olmak üzere 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen uygulamalar neticesinde aralarında örgüt lideri A.E isimli şahsın da bulunduğu toplam 22 şüpheli yakalanarak haklarında yasal işlem yapmak üzere gözaltına alındı.
Erzurum’daki şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalar sonucunda Ş.T.E. isimli şahsın ikametinde 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör ve 52 adet 7,65 mm çaplı dolu mermi ile M.A. isimli şüphelinin ikamet ettiği yerden 1 adet 9mm çapında Browning marka tabanca, tabancaya ait şarjör, 38 adet 9 mm çaplı dolu mermi ve 36 adet 7,65 mm çaplı dolu mermi ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerden 9′u ifadelerinin alınmasına müteakip soruşturma Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda salıverildi.
Gözaltında bulunan 13 şüpheli “TCK 220 maddesi gereğince örgüt kapsamında, Edimin ifasına fesat karıştırmak Resmi evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, 5015 SKM, Rüşvet vermek almak, rüşvet verme ve almaya aracılık etmek, 213 Vergi Usul Kanununa Muhalefet” iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheli şahıslardan biri Cumhuriyet Savcısınca serbest bırakılırken, diğer 12 şüpheli mahkemeye sevk edildi. Mahkeme heyeti 7 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.