Erzurum Haber Girişi : 02 Aralık 2020 14:05

Pisti birbirine kattılar

Pisti birbirine kattılar
Besicilerin satmak için götürdükleri büyükbaş hayvanlar, Palandöken Kayak Merkezi'nde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.
Pisti birbirine kattılar

Erzurumajans-Besicilerin satmak için götürdükleri büyükbaş hayvanlar, Palandöken Kayak Merkezi’nde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Jandarma, bir kaza yaşanmasının önüne geçmek için hayvan sürüsüne müdahale ederek pist dışından ilerlemesini sağladı.

 

 

Erzurum’da yerli ve yabancı turistler, suni karlama sistemiyle pistleri hazır hale getirilen Palandöken Kayak Merkezi’nde kar yağışı altında kayak yapmanın keyfini çıkardı.

 

Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu merkezde kayak ve snowboard yapanlar, pistlerde bir sürprizle karşılaştı. Sürü halinde kayak merkezinden inen büyükbaş hayvanları gören kayakçılar, gözlerine inanamadı.

 

Palandöken’in zirvelerine bulunan köyden sürüsüyle birlikte yolculuk eden çoban, bir anda kayak pistinde belirdi. Yaklaşık 20 büyükbaş hayvanla birlikte kayak pistinden geçen çobana bir de atı eşlik etti. Kayak yaparken hayvan sürüsü ile karşılaşan sporcular şaşkına döndü.

 

 

Jandarma müdahale etti

 

Kayak pistinde herhangi bir kazanın yaşanmaması için kayak merkezinde görev yapan İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Arama Kurtarma ekipleri olaya müdahale etti. Hayvanların uzaklaşması için çaba sarf eden ekipler, sürü pistten geçene dek çobana eşlik etti. O anlar kameralara böyle yansıdı.

 

 

Cihat İNCESU/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.