Erzurum Haber Girişi : 17 Şubat 2022 10:03

PKK/KCK operasyonunda 8 gözaltı

PKK/KCK operasyonunda 8 gözaltı
Terör örgütü propagandası yapan 8 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

ERZURUM AJANS - Erzurum’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince üç ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi.


PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalarda; terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya’ da yakalanmasının sözde yıldönümünü bahane edilerek provakatif eylemlerin yapabileceği şeklinde haklarında bilgiler elde edilen şahısların yakalanmalarına yönelik Erzurum’da sabah saatlerinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince Karayazı, Tekman, Köprüköy ilçelerinde 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.


Düzenlenen operasyonda Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmek, terör örgütü mensuplarına yardım/yataklık yapmak ve terör örgütü üyeliği suçlarına karıştıkları tespit edilen B.K., R.K., M.A., F.Ö., N.Y., R.Ö., E.Y. ve F.T. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; kaleşnikof marka otomatik silaha ait fişekler, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve tüfeğe ait fişekler, hakkında toplatma kararı olan yasaklı yayınlar ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi.


Şüpheli şahısla emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. İHA

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.