Bölge Haber Girişi : 04 Nisan 2011 15:05

Plastik kapaklar sandalyeye dönüştü!..

Plastik kapaklar sandalyeye dönüştü!..
Erzurum'da "Tane tane kapak topluyoruz, teker teker engelleri aşıyoruz" kampanyası kapsamında bugün düzenlenen törenle 10 fiziksel özürlüye tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleşti.

Erzurum Ajans-Erzurum'da "Tane tane kapak topluyoruz, teker teker engelleri aşıyoruz" kampanyası kapsamında bugün düzenlenen törenle 10 fiziksel özürlüye tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleşti.

Palandöken ilçesindeki Erzurum Teknik Üniversitesinde düzenlenen törene Erzurum Vali Yardımcısı Hakan Şen, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç ve sandalye dağıtılacak fiziksel engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.
 
Erzurum Teknik Üniversitesi ile 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörlüğü tarafından organize edilen programda "Tane tane kapak topluyoruz, teker teker engelleri
aşıyoruz" kampanyası kapsamında pet kutularındaki mavi kapakların sandalyeye dönüştüğü belirtildi. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaylalı, kapak toplayarak tekerlekli sandalye alınmasına yardımcı olan öğrencilere duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.
2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınabilmesi için kapak toplama kampanyasının süresiz devam ettiğini hatırlatarak her duyarlı insanı kapak toplamaya davet etti.

Erzurum Vali Yardımcısı Hakan Şen ise kentte engelli vatandaşların hayat şartlarının kolaylaştırılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Toplumda engellilerin yerinden bahseden Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç, "Bizler engelli değiliz. Sadece önümüzdeki engelleri kaldırın. Bir gün herkes engelli olabilir. O nedenle engellilere daha sevgi dolu yaklaşılmalı ve onlara karşı anlayışlı olunmalı. Engellileri, aranıza alın, engelliye her zaman destek verin, onlara balık vermeyin balık tutmasını öğretin" dedi.

Kampanyadan bahseden Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç, "Bir avuç tohum saçtık tüm Türkiye'ye yayıldı. Kampanyamız ilgi gördü. Geri dönüşümlü olmak üzere plastikten oluşan kapaklar toplatılarak tekerlekli sandalye olarak geri dönüyor" diye konuştu.

Kılıç, "Toplamda 250 kg plastik kapak karşılığında bir adet tekerlekli sandalye verilmektedir. Eğer sizlerde bir engellimizi sevindirmek istiyorsanız kapak toplayınız" dedi.
Konuşmaların ardından 10 fiziksel özürlüye tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.