Erzurum Haber Girişi : 02 Aralık 2022 13:51

Polis hem hırsızı yakaladı, hem de işyeri sahibini yalanladı

Polis hem hırsızı yakaladı, hem de işyeri sahibini yalanladı
Erzurum polisi, Mahallebaşı semtinde Muhammet Turan'a ait hırdavat dükkanına duvarı kırarak giren ve işyerini soyan şüpheliyi yakalandı. Polis ayrıca, olaydan sonra gazetecilere, "Bir yılda dört kez soyuldum" açıklaması yapan iş yeri sahibini yalanladı.

Olay, 26 Kasım’da Rabiana Mahallesi Gülahmet Caddesi’ndeki hırdavat dükkanında meydana geldi.

 

Muhammed Turan’a ait işyerinin arka kısmında bulunan metruk binanın duvarının çekiçle kırarak dükkana giren hırsız, bir miktar para, kol saati, güvenlik kameraları ve bilgisayar monitörünü alarak kaçtı.

 

 

İşyeri sahibi Muhammet Turan’ın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis inceleme başlattı. Bu sırada Muhammet Turan gazetecilere, “Son bir yılda dört kez aynı olayı yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

İŞTE O AÇIKLAMA (TIKLA İZLE)

 

 

İşyerindeki incelemelerini tamamlayan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, olaydan 4 gün sonra şüpheli Yusuf Z.’yi, çaldığı öne sürülen materyallerle birlikte yakaladı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Erzurum Emniyet Müdürlüğü, işyeri sahibi Muhammet Turan’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

 

 

Açıklamada şöyle denildi:

 

“İş yeri sahibi Muhammed Turan ile yapılan görüşmede 29.11.2022 tarihli yerel gazete haberlerinde yer aldığı gibi son 1 yıl içeresinde birden fazla  hırsızlık olayına maruz kaldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı, hırsızlık olaylarına dikkat çekmek ve biran önce hırsızlık yapan şahsın yakalanması için böyle bir beyanda bulunduğunu ifade etmiştir.

 

Bahse konu olay ile ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu kamera çalışmasında olayı gerçekleştiren kişinin, 30 adet suç kaydı bulunan Yusuf Z. isimli şahıs olduğu tespit edilip şahıs iş yerinden çalmış olduğu “kol saati, mont, çakmak vb.” malzemeler ile birlikte 30.11.2022 tarihinde yakalanmıştır.

 

Şüpheli Yusuf Z. İsimli şahsın yine aynı cadde üzerinde bulunan bir mobilya deposundan yatak ve bazanın çalınması olayının da şüphelisi olduğu tespit edilmiş, şüpheli şahıs Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından hakkında tanzim edilen 2 (iki) Hırsızlık dosyasından adli makamlara sevk edilmiş ve adli mercilerce tutuklanmıştır.” 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.