Erzurum Haber Girişi : 28 Aralık 2022 10:38

Polis operasyon üstüne operasyon yaptı: 12 gözaltı

Polis operasyon üstüne operasyon yaptı: 12 gözaltı
Erzurum'da TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü, DEAŞ ve EL KAİDE Terör Örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Erzurum polisi. Deniz Harp Okulu ile Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu sınavlarında usulsüzlük yaptıkları ve ankesörlü hattan şifreli arama yöntemi ile sözde mahrem imamlarla iletişim kuran beş kişiyi tespit etti. Yapılan eş zamanlı operasyonda Fırat A., Fatih A., Muhammed Emin G., Enes Y. ve Yusuf Ö., gözaltına alındı.

 

 

DEAŞ Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada da, çatışma bölgelerinde bulunan şahıslara para transferi yaparak örgüte yardım ettiği tespit edilen; Barış K., İbrahim K., Semih G., Ahmet K., Sinan B. ve Mehmet Ali D.'yi de yakalayan timler, El Kaide terör örgütüne finansal destek sağlayan ve cezaevinde bulunan örgüt elemanlarıyla bağlantısı olduğu tespit edilen Orhan P.'yi de gözaltına aldı. 

 

 

Özel harekat ve polis köpekleriyle yapılan operasyonlarda şüpheli şahısların ev ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda yasaklı yayın, örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Sorgulaması süren şüpheliler adliyeye sevk edilecek. HABER MERKEZİ 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.